Collecteloos

Ik dacht: laat ik dit jaar weer eens wat goeds doen voor de wereld en me wederom aanmelden voor de jaarlijkse collecte voor de Dierenbescherming.

Ik gaf me op via de website. Enige tijd later kreeg ik een telefoontje van de regiocoördinator: of ik dit jaar weer mee wilde doen? Euh, ja, ik had me toch al opgegeven? Prima, hij ging het noteren en ook dat ik een iets grotere wijk wilde dan vorig jaar.

De collecteweek naderde. En naderde. En ik hoorde niets.

Afgelopen weekend maar eens een mailtje gestuurd naar het regiokantoor, waar mijn collectebus bleef. Tot nu toe geen reactie.

Deze week is dus de collecteweek. Gisterochtend ontving ik een sms namens de directeur van de Dierenbescherming, die ons collectanten succes wenste. Ik sta dus echt wel in hun systeem, maar blijkbaar is die regiocoördinator wederom een lambal. Vorige jaren moest ik ook al steeds achter de spullen aan en ze hebben me ook al eens verwisseld bij het tellen van de opbrengst. Nu zijn ze me dus blijkbaar geheel vergeten.

Lekker dan. Heb je mensen gevonden die gratis en voor niks geld voor je willen ophalen, ga je zo met ze om…

5 comments

 1. Anemoona says:

  Volgens mij is het tijd om een andere organisatie te zoeken om vrijwilligerswerk voor te doen…

 2. Brenda says:

  Klinkt alsof dat organiserende figuur zelf ook een vrijwilliger is, en eentje die niet veel kaas heeft gegeten van gestructureerd werken.
  Ik doe ook vrijwilligerswerk voor de dierenbescherming, bij het DBCA, en die roosteraar (ook een vrijwilliger) had 5 pogingen nodig om mijn afmeldingen goed in het rooster te verwerken….

 3. Lenny says:

  Het zou niet uit moeten maken of je wel of niet betaald wordt voor een functie. Als je je ergens voor opgeeft, word je geacht er de vaardigheden voor te bezitten, toch? Wij gaan bij onze LARP-vereniging toch ook geen mensen in het bestuur zetten die niet kunnen organiseren?

 4. Brenda says:

  Geacht worden iets te kunnen en daadwerkelijk aan die verwachting/eis voldoen zijn blijkbaar verschillende dingen. ;-)
  Misschien is de selectieprocedure niet heel strikt omdat ze al lang blij zijn met elke kandidaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.