Cheshire smile masker

Toen de mondluiers in het OV verplicht werden, naaide ik twee exemplaren. Vooral voor de zekerheid, want ik was niet van plan met het OV te gaan als het niet per se nodig was.

Nu we dringend geadviseerd worden die dingen ook op te doen tijdens winkelbezoek en in andere openbare ruimtes, gaat het ineens hard met het gebruik ervan. Het duurt namelijk even voordat ze weer droog en dus herbruikbaar zijn na een wasbeurt. En ik heb inmiddels geconstateerd dat ik model 2 een stuk fijner vind dragen dan model 1. Dus wilde ik nog eentje erbij maken.

De vorige keer kreeg ik veel complimentjes over het leuke stofje dat ik had gebruikt. Maar eigenlijk zijn schattige bloemetjes niet echt mijn ding. Er is één soort masker dat goed bij mij past en ik al een tijdje in mijn hoofd had. Dat wilde ik dan nu gaan maken.

Daarvoor was niet-rekbare roze/paarse streepjesstof nodig, die natuurlijk nergens te krijgen is. Ik vond er ééntje online die in de buurt kwam van wat ik zocht, maar €5,50 aan verzendkosten voor nog geen halve meter stof vond ik echt belachelijk. Dus improviseerde ik maar zelf met kliekjes van mijn unicornpyjama en Androneda-jurkjes.

Aangezien het tricot is en stretchstof niet geschikt is voor mondkapjes (als je het uitrekt komen er immers grotere gaten in het weefsel) heb ik de boel tegen een dicht stukje katoen genaaid, zodat er aan de binnenkant een effectieve laag zit en aan de buitenkant een leuke. De extra laag voor een filter heb ik ditmaal weggelaten, anders werd het mondkapje waarschijnlijk te dik.

Dus nu kan ik zo rondlopen! :-D

De volgende keer zou ik een paar dingen anders doen. Ik zou met name de vorm van de glimlach anders knippen – minder omhoog lopend. En het zelf stikken van gestreepte stof zorgt voor een hoop naadjes, wat extra irritant is omdat deze stretchstoffen pertinent weigerden om platgestreken te blijven. :-S Dus een voorgedrukte stof (in wel de juiste kleuren) is echt een stuk fijner. Maar voor nu is het wel leuk genoeg. Voorkomen dat ik er eentje op moet blijft nog altijd het belangrijkste!

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.