Au chalet

In het kader van de restaurantweek zijn we gisteren heerlijk gaan uit eten bij Chalet Brakkenstein.

Tijdens de restaurantweek kun je bij de aangesloten restaurants eten voor maar €25,- (en bij sterrenrestaurants voor €35,-), dus dit was een ideale gelegenheid om eens ergens heen te gaan waar we normaal geproken niet zo snel zouden komen.
Eerlijk gezegd wist ik niet eens van het bestaan van het restaurant, maar het is zeker iets waar ik vaker zou willen eten. Bij speciale gelegenheden dan, want het is best wel chique.

Hoewel ik tot 3x toe een oproepje per e-mail had gehad van DiningCity (die de restaurantweek organiseert), dat we vooral moesten komen opdagen en als we echt niet konden, we tijdig onze reservering moesten annuleren, bleken we bij aankomst niet op de reserveringslijst te staan…. Gelukkig deden ze niet moeilijk en hoefden we niet hongerig weer huiswaarts te keren, maar kregen we netjes een tafeltje voor twee.

En super lekker gegeten dat we hebben! Normaal gesproken ben ik een beetje huiverig voor een geen-keuzemenu, maar alles wat ze ons voorzetten was heerlijk.

Een bospaddenstoelensoepje als appetizer, een voorgerechtje van gamba’s (doorgaans houd ik niet van gamba’s, maar ze hadden de kop er al voor me afgehaald en bovendien waren ze gepaneerd en gefrituurd – zo lust ik ze wel vaker!),  hoofdgerecht van hertenrugfilet met groene asperges en een heerlijk aardappeltaartje, en als toetje een cheesecake met mandarijnijs.
Aangevuld met een superlekkere rode wijn, waar ik na twee glazen niet eens erg teut van was (maar dat mag dan ook wel voor €4,25 per glas…).

De smaak was perfect op elkaar afgestemd en het was precies genoeg: zonder honger, maar ook niet volgevreten, stonden we na anderhalf uur alweer buiten. En was ik nog net op tijd thuis voor America’s Next Top Model. Want tsja, we blijven toch een beetje plebs, hè ;-)

Chalet Brakkenstein

3 comments

  1. Ellen says:

    Wij zijn daar getrouwd, dus we komen er bijna jaarlijks. Het is er altijd prachtig en heerlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.