Gecertificeerd!

logoEindelijk. Na anderhalf jaar (!) moeite doen om mooie cases bij klanten te krijgen, is het dan gelukt: ik heb namens mijn werkgever de Google Website Optimizer Authorized Consultant certificering behaald!

Dat betekent dat we nu officieel partner zijn van Google wat betreft het werken met & adviseren over de Website Optimizer, een gratis tooltje dat je kunt gebruiken om te testen welke versie van je webpagina het beste is.

Het was een beetje Murphey’s Law met die cases. Testen waar ik hoge verwachtingen van had, bleven oneindig doorlopen zonder resultaat te geven. Testen die bijna een mooie uitslag hadden, werden ineens afgebroken omdat de klant ongeduldig werd en iets aan zijn website wilde gaan wijzigen. Of nog erger: testen moesten ongeldig worden verklaard omdat klanten tijdens de testperiode wijzigingen hadden aangebracht aan de testpagina’s, zonder dat aan ons te melden…

Ook moest ik zelf nog veel leren. Enkele testen had ik te vroeg stopgezet, omdat ze al heel lang liepen, terwijl er statistisch gezien toch nog te weinig data was verzameld om verantwoorde conclusies te trekken.

En dan waren er nog de klanten die liever geen referentie wilden zijn, of de klanten die wel graag wilden meedoen, maar te weinig verkopen per dag hadden om succesvol mee te kunnen testen.

Maar nu had ik dan eindelijk de drie verplichte cases en na een zenuwslopend telefoontje met Google om mijn testhypotheses, testopzetten en resultaten door te spreken, mogen we ons sinds gisteren officieel WOAC gecertificeerd noemen!

Maar eigenlijk kan ik er niet zo heel trots meer op zijn. Daarvoor heeft het te lang geduurd. Ons doel was om de eerste in Nederland te zijn, maar inmiddels zijn er al 6 andere bureaus die de certificering hebben behaald. Anderhalf jaar erover doen om 3 goede cases te krijgen is ook wel erg lang. Ik zie het daarom toch als een soort falen.

Maar goed, ik heb mijn plicht als usability consultant gedaan. Mijn baas kan blij zijn. En we mogen weer een logootje erbij plaatsen op onze website.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.