Oude oma outfit

Yay, mijn kostuum voor De Dwaler is af!

Het plan is, om met vier meiden een stel oude besjes te gaan spelen. Maar op Aon speelde ik al eerder een oud vrouwtje, dus ik wilde niet hetzelfde doen. Rawenda was een vies wijf; daarom wordt  dit personage een statige oude dame – losjes gebaseerd op de boze stiefmoeder van Assepoester.

Tijdens het vorige Unity Weduwen Weekend kochten we gezamenlijk stof in en vond ik naast de zwarte stof voor de rok, een prachtige paarse stof, met cashmere erin. Kosten: €50,- per meter… Maar dit was een coupon van anderhalve meter en die mocht ik gelukkig voor €15,- in totaal meenemen.
Bijpassende paarse voering was toen op de stofjesmarkt niet te vinden. Die kocht ik later in een fourniturenwinkel in Nijmegen. Zéér goede kwaliteit, volgens de mevrouw achter de toonbank. Net zo duur als de wol, volgens de kassa. Grom… maar goed.

Eigenlijk wilde ik een blouse met een grote opstaande kraag maken. Maar ik kreeg ten eerste maar niet bedacht hoe die er dan precies uit moest zien en ten tweede ook niet hoe ik die dan gemaakt kreeg. Want zo’n kraag kan volgens mij niet net voor je nek sluiten, die loopt dan iets schuin langs het pand van de blouse. Terwijl ik absoluut een hooggesloten blouse wilde – het is ten slotte een omaatje. Bovendien moest er een lange pruik overheen kunnen hangen.
Ik heb er echt weken tegenaan gelopen en verschillende proefkraagjes genaaid en weer in de prullenbak gemikt. Het project werd daardoor enorm vertraagd.
Uiteindelijk speelde ik wat met het kant dat ik gekocht had, oorspronkelijk bedoeld om in de kraag te rimpelen, net als het kant bij de mouwen. Hee… een strikje is ook erg leuk!
Exit epische kraag, enter kanten strikje. En daarna maakte ik het ding in een dag af.

Je moet er nog een wandelstok en een oud geschminkt gezicht bij denken, en zoals je ziet weet ik nog steeds niet wat ik met die pruik aanmoet, maar dit is ‘m dan:

(Excuses voor de slechte foto’s… ik weet niet waarom, maar we kunnen bijna nergens binnenshuis foto’s maken die de daadwerkelijke kleur van de outfit weergeven. Ik moet er altijd digitaal aan sleutelen om enigszins bij de realiteit in de buurt te komen.)

Van voren…
Van opzij…
Alleen het bloesje; niet in de rok gestopt en zonder strikje. Hier zie je wél de echte kleur… blijkbaar moet ik alle foto’s op deze plek gaan maken.
Voering (hij is echt paars hoor… :-S )
Knoopjes close-up (ik HAAT knoopsgaten maken… ). En ja, dat losse draadje is inmiddels weg.
…en natuurlijk mijn nieuwe laarsjes eronder!

Hoewel de setting van De Dwaler middeleeuws is, is mijn kostuum dat eigenlijk niet geworden… ik hoop niet dat dat een probleem is.
Zoiets als dit had ik nog nooit gemaakt en ik vond het leuk om weer eens wat anders te maken. Bovendien past dit het beste bij het personage dat ik in mijn hoofd heb.
De andere dames zijn nog niet eens begonnen aan hun kostuum, dus het is afwachten in hoeverre ik straks compleet buiten de groep val…

Gerelateerde posts

8 comments

  1. Maurits says:

    Ziet er goed uit, denk er wel aan dat je houding ook oud moet zijn, maar dat word voor een deel al verholpen door de wandelstok, want dan loop je al iets gebogen.

    En mooie knoopjes trouwens.

  2. yvonne says:

    Of de rest moet zich nu aan jóuw aanpassen ^_^.
    Mooi jasje! Hmmm, dat doet mij weer twijfelen aan de mouwen voor mijn nieuwe Charm kostuum. Pofmouwen zijn wel érg leuk…

  3. Suus says:

    Ziet er super mooi uit! Precies het beeld van statig oud vrouwtje wat je al voor ogen had :) Mooi kantje ook.

  4. Judith says:

    (late reactie) Prachtig geworden! Sjiek :)
    Mijn poppetje wordt wat simpeler gekleed, maar niet bij elkaar passen kan prima gezien onze achtergrond lijkt me. Heb er zin in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.