The Expendables 2

Dave nodigde ons uit om mee te gaan naar The Expendables 2. Prima! Dus kochten we een bak popcorn en vleiden we ons in de bioscoopstoelen voor een avondje pretentieloos vermaak.

Het plot in het kort:
Er wordt geschoten en explosies volgen. *Insert epische oneliners* Iemand gaat dood. Er moet wraak genomen worden. Mooie vrouw voegt zich bij team van afgeleefde actiehelden. Er wordt geschoten en explosies volgen. *Insert epische oneliners* Er wordt wraak genomen. Er wordt geschoten en explosies volgen. *Insert epische oneliners* The end.

Het was erg vermakelijk, aangezien alle inmiddels-veel-te-oude-actiehelden van vroegah die voor de film zijn opgetrommeld (o.a. Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Bruce Willis en Chuck Norris), zichzelf ook absoluut niet serieus nemen in de film. En er wordt herhaaldelijk gerefereerd naar hun eerdere films.

Arnold Schwarzenegger: “I’ll be back!”
Bruce Willis: “No, you’ve done that too many times allready! This time, I’ll be back!” (*vertrekt*)
Arnold Schwarzenegger: ” Yippeekayee…”

Ook briljant zijn de verschijningen van Chuck Norris. Ze sluiten compleet aan bij zijn inmiddels vergaarde überstatus en hij komt alleen af en toe opdagen als de helden écht in de puree zitten, om ze even, in z’n eentje en zonder dekking zoekend, te redden van een compleet leger vijanden inclusief tank.

Een tikje jammer is het ego van Stallone, die zich blijkbaar nog niet helemaal bij zijn aftakeling heeft neergelegd. Ten opzichte van de anderen heeft hij wel een zéér prominente rol in de film (je ziet het al aan de poster).
De dame die de rol van eye candy heeft, heeft in verhouding overigens ook een behoorlijk prominente rol in het team, maar omdat ze geen Bekende Naam is, ontbreekt ze voledig op de poster… arme meid.

De avond werd afgesloten met wat drankjes op het terras. Een goed begin van het weekend!

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.