Eerste editie replica

Omdat het 150 jaar geleden is dat het boek “Alice’s Adventures in Wonderland” werd gepubliceerd, worden er dit jaar aan de lopende band nieuwe boeken uitgeven in de hoop mee te kunnen liften op de publiciteit er omheen. Dat levert mij een hoop gratis spul op. :-)

Van de week kreeg ik weer een mailtje van een uitgever: of ik hun persbericht wilde verspreiden? Ze hadden namelijk net een replica van de allereerste editie van het boek op de markt gebracht. Met zo’n mooie stoffen kaft en gouden paginarandjes… *kwijl* Wat word ik daar hebberig van!

Maar ja, doorgaans krijg ik spullen gratis opgestuurd om ze te kunnen beoordelen. En een heruitgave van Alice’s Adventures in Wonderland bevat inhoudelijk nou niet veel nieuws. :-P Ook ben ik geen kenner van zeldzame oude boeken, waardoor ik zou kunnen beoordelen in hoeverre hun replica echt op het origineel lijkt.

Ik plaatste het bericht over de uitgave dus maar gewoon op mijn website. En vervolgens trok ik de stoute schoenen aan en mailde ik de uitgever dat ik dat had gedaan en daar geen vergoeding voor vroeg, maar dat een gratis exemplaar van het boek wel ‘appreciated’ was als dank… Fingers crossed!

En jawel hoor, kijk wat er gisteren werd bezorgd:

ruggoud  schutblad stamp

Is hij niet prachtig?? My… prrrrrecioussss… <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.