Op de radio!

Wat maken we een hoop leuke dingen mee als Tweedledum & Tweedledee! Vandaag waren we live in een radioprogramma te horen. Supergaaf, want hoe vaak kom je nou in een radiostudio?

Jochem, een LARP-kennis van mij, heeft namelijk zijn eigen radioprogramma (‘Stuitligging’) op het No Limits Network, een initiatief van KRO-NCRV. Daarin interviewt hij wekelijks folkbands, en waar mogelijk spelen die dan live in de studio. Of wij ook wilden komen? Natuurlijk! :-)

Dus reden we vandaag naar Hilversum en werden we ontvangen door niemand minder dan Ruud de Wild, die mentor is van het No Limits Network!

Eenmaal in het programma, werden we kort geïnterviewd en op twee latere momenten mochten we een nummer uit ons repertoire spelen.

De ‘praatruimte’ waar wij in konden zitten en spelen was superkrap, maar gelukkig kon ik me nog wel met mijn bourdonpijpen in een hoekje manoevreren. De radiomakers waren euh… onder de indruk van het volume dat we met z’n tweeën wisten te produceren, maar ze hebben de knopjes toch nog zo kunnen schuiven dat het acceptabel klonk. ;-)

Ideaal is de opname niet, want het moest akkoestisch – geluidstechnici zijn blijkbaar schreeuwend duur, dus ze zijn inmiddels al min of meer over het beschikbare budget heen en nu kunnen bands alleen nog maar akkoestisch komen spelen. :-P  Dat is voor ons natuurlijk helemaal geen probleem (graag zelfs, want spelen met allemaal kabeltjes aan je instrument is niet bepaald ontspannend), alleen is de draailier nu wat slecht te horen.

lenny-studio

Maar we hebben bijna foutloos gespeeld en we zijn allebei tevreden, dus dat is al heel wat! De zenuwen vielen ook best mee, want er kijkt op dat moment bijna niemand naar je. :-P

Voor degenen die het gemist hebben en toch graag even willen kijken: zeer binnenkort wordt de livestream gepubliceerd, inclusief beeld! Tot die tijd kun je de opname terugluisteren op Soundcloud. Voor degenen zonder geduld: op 16:45 start het interview, op 34:50 en 50:32 spelen we een nummertje.

jochem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.