Shared dinner

Toen ik met Kees naar het concert van K’s Choice ging, wilden we vooraf eigenlijk het ‘shared dinner’ (drie gangen met allerlei gerechtjes van de kaart bij elkaar) in restaurant De Hemel nemen. Maar daar was toen wat weinig tijd voor. Oftewel: een ideaal excuus om een keer terug te gaan om het alsnog te gaan verorberen! :-)

Het weer was gisteravond heerlijk, dus plantten wij ons achterwerk op het terras.

“Weten jullie hoe het ‘shared dinner’ werkt?”, vroeg de ober.
“Euh, nou, jullie zetten het eten hier neer, en dan doe ik zo: *wijst naar open mond*”, flapte ik er uit.
De ober vond het de meest briljante uitleg die hij tot nu toe had gehoord. :-P

En het bleek inderdaad zo te werken! Omnomnom…

Na drie gangen weggewerkt te hebben plus nog twee koppen thee, vonden we het wel genoeg geweest. Het werd ook wat frisjes, omdat het inmiddels al bijna 10 uur was. We rekenden af en maakten aanstalten om op te staan. Toen kwam ineens een andere ober aan, die met een glimlach en een ‘alsjeblieft’ een gigantische schaal tortillachips met dipsaus voor ons neerzette, en zich vervolgens weer uit de voeten maakte. Euh… da’s wel een heel groot alternatief voor een pepermuntje… Of vinden ze ons zo gezellig dat ze ons wat langer willen laten blijven?

De oorspronkelijke ober, bij wie we ook zojuist hadden afgerekend, kwam weer langsgelopen en zag het enorme bord bij ons op tafel staan. De blik op zijn gezicht was onbetaalbaar. :-D

Het was snel opgelost, want het bleek de bestelling van twee tafels verder te zijn. En hij stond niet op onze rekening, dus we konden gewoon naar huis.

Nou is het wel zo dat we eigenlijk dachten dat het shared dinner uit grote vleesspiezen bestond. Wellicht is de kaart in de tussentijd veranderd? Mjah, dat betekent dat we nóg een keer opnieuw moeten afspreken om ergens vleesspiezen te gaan eten. Zo blijven we natuurlijk bezig. Ach en wee. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.