Te slimme meter

Eind vorig jaar kwamen er twee mannetjes bij me langs om een ‘slimme meter’ te installeren. Superhandig, want zo kan de energieleverancier op afstand mijn meterstanden uitlezen. En ik zou iedere twee maanden een tussenoverzicht van mijn verbruik gaan ontvangen.

Dat overzicht ontving ik inderdaad. Ik snapte niets van alle regeltjes die er op stonden. Maar er was iets met mijn account waardoor ik niet in kon loggen en ik was al druk genoeg met andere dingen in mijn huis die geregeld moesten worden, dus ik schoof het even aan de kant.

Recentelijk ontving ik voor de tweede maal zo’n tussentijds overzicht. Wederom snapte ik niet waar ik naar keek. Er waren maar liefst 6 verschillende regels:

  • Telwerk 1 (daltarief) 6 kWh € 1,16
  • Telwerk 2 (normaaltarief) 16 kWh € 3,30
  • Telwerk 3 (teruglevering daltarief) 73 kWh € 14,11
  • Telwerk 4 (teruglevering normaaltarief) 111 kWh € 22,91
  • Netto verbruik (daltarief) -67 kWh € 0,00
  • Netto verbruik (normaaltarief) -95 kWh € 0,00

Huh? Toch maar even contact opgenomen met Vandebron.

“Nou mevrouw, het ziet er naar uit dat u meer stroom teruglevert aan het net dan dat u verbruikt.”

Teruglevert?? Ik heb weliswaar zonnepanelen, maar die zijn voor een zonneboiler en volgens mij is dat een gesloten systeem. Ik lever helemaal niets terug, laat staan méér dan ik verbruik…

Superslim van die slimme meter, om er voor te zorgen dat ik niets hoef te betalen natuurlijk. Maar ik zag dit op de langere termijn toch wel mis gaan. Dus ook maar contact opgenomen met Liander.

Die stuurde vandaag een nieuw meneertje langs en die vond het probleem al snel: de andere meneertjes hadden twee zwarte draadjes omgedraaid tijdens de installatie. Oeps.

Ben benieuwd of en hoe ze dit straks gaan verrekenen aan het eind van het jaar… :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.