BalfolkTV-optreden

We mochten eindelijk weer eens optreden!!!

Een hoop balfolkmuzikanten geven tegenwoordig optredens via livestream, en een aantal mensen, waaronder mijn bandgenoot, probeert er zelfs iets meer van te maken, wat resulteerde in het ‘BalfolkTV’-concept: een livestream uitzending waarin meerdere bands / muzikanten optreden, afgewisseld met ander leuks zoals interviews, een quiz, filmpjes, dansuitleg, etc. Gisteren was editie 2 en daar mochten we met Androneda aan meedoen.

Spannend! Het was in een mooie danszaal in Zaandam en de crew had zich uitgesloofd om er iets professioneels van te maken met allerlei geluids- en lichtmateriaal en andere technische apparatuur. Vanuit de locatie werden we goed verzorgd met eten en drinken en we konden ook gebruikmaken van de lokale MacGyver.

Die laatste hadden we ook zeker nodig, want ik was (dom, dom, dom…) vergeten de stellage mee te nemen om ons Andronedoek aan op te hangen. Dat was dus even improviseren met buizen en touw. Maar toen het ding eindelijk hing, bleek er ergens een minuscuul kabelbreukje tussen één van de 150 ledjes te zijn, waardoor een deel van de lampjes soms wel, soms niet, soms in de verkeerde kleuren aan ging. Argh!!!

Noez! :’-(

Uiteindelijk hebben we helaas moeten besluiten om de lampjes uit te laten. Dat wordt dus nog een hoop gepruts en gesoldeer om te fixen thuis…

Het optreden zelf ging gelukkig boven verwachting goed! Niet vlekkeloos, uiteraard – het blijft wennen om aan allerlei kabels vast te zitten, en nu was er ook nog eens geen publiek maar camera’s, terwijl we ook al meer dan een jaar geleden voor het laatst samen op het podium stonden.

Zelfs het zingen ging goed – ik kreeg er diverse complimentjes over, terwijl ik echt veel onzekerder ben over mijn zang dan over mijn doedelzakspel. Hebben de zanglessen toch effect. :-)

 

Ik hoop echt dat we binnenkort weer meer mogen gaan optreden, want ik was bijna vergeten hoeveel positieve energie ik hier van krijg. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.