Verzekeruzelf van verborgen kosten

Ik heb weer eens ruzie gemaakt met een bedrijf.

Het is waarachtig ongelooflijk hoeveel bedrijven er blijkbaar wegkomen met slecht gedrag! Ben ik nou echt een van de weinigen die oplet én er tegenin gaat als ze iets proberen te flikken…?

Het bedrijf dat ditmaal aan de schandpaal mag is Verzekeruzelf.nl. Ik had eerder dit jaar bij hen een nieuwe inboedelverzekering afgesloten, aangezien mijn oude verzekering werd overgenomen door een ander bedrijf en de premie daardoor flink omhoog zou gaan. Ik had dus zoals gebruikelijk veel tijd besteed aan het vergelijken van alle prijzen en verschillende voorwaarden, voordat ik een keuze maakte. Verzekeruzelf bleek de beste voorwaarden-premie-combinatie te hebben. Dus verzekering afgesloten (via Independer), klaar. Dacht ik.

Totdat ik eens goed naar de maandelijkse afschriften keek. Wat bleek: naast de vooraf gecommuniceerde premie van €6,78 werd er iedere maand ook nog eens €1,25 aan ‘transactiekosten’ afgeschreven. Dafuq…?

Dus ik zoeken in mijn documentatie. Nee hoor, zowel op mijn polis als in de polisvoorwaarden stond echt niets over transactiekosten. Had ik dat vooraf geweten, dan had ik wel een andere verzekering gekozen, want dit had natuurlijk behoorlijk wat impact op het maandbedrag!

Dus een mailtje gestuurd naar Verzekeruzelf, met het verzoek om deze kosten niet meer in rekening te brengen en het teveel betaalde bedrag terug te storten.

Uiteraard kreeg ik nul op het rekest. En het standaard antwoord dat ik ook al op hun site had gevonden:

Om automatische incasso mogelijk te maken, zijn er extra (administratieve) handelingen nodig om betalingen goed te verwerken. Deze handelingen zorgen voor extra kosten. Daarom betaal je € 1,25 transactiekosten voor elke incasso die wij doen. Transactiekosten zijn de enige extra kosten die je bij Verzekeruzelf betaalt. Zo betaal je bij ons geen poliskosten.

Ja, bullshit!!

Ten eerste: welk bedrijf rekent kosten voor een automatische incasso?? De meeste bedrijven rekenen hoogstens een extra bedrag als je per se iedere maand handmatig je premie wil overmaken. Automatische incasso’s zijn juist optimaal voor bedrijven, omdat ze zo weten dat het geld netjes iedere maand volledig en op tijd wordt overgemaakt!

Ten tweede: Ze bieden geen alternatief. Automatische incasso is de enige betaalmogelijkheid bij hen, dus het is heel raar als ze om die reden extra geld aan je vragen. Dan zijn het gewoon standaard bedrijfskosten.

Ten derde: hoe kan een automatische incasso jou maar liefst €1,25 per klant per keer kosten? Dan zit je bij de verkeerde bank en/of zijn je interne processen wel heel suboptimaal ingericht!

Ten vierde: Je mag niet zomaar geld van mijn rekening afschrijven als ik daar niet mee akkoord ben gegaan! Als je extra kosten voor iets rekent, zul je me daar toch echt van tevoren op moeten wijzen.

Dus klom ik weer in de pen en vertelde ik ze dit allemaal. En vroeg ik ze om aan te tonen dat ik akkoord was gegaan met die transactiekosten.

In de reactie op mijn mail negeerderen ze al mijn argumenten en schreven ze enkel:

Wij zijn een internetverzekeraar, u heeft uw aanvraag dus via internet ingediend. Het is niet mogelijk de aanvraag in te dienen als u niet akkoord gaat met de akkoordverklaring. De akkoordverklaring vindt u op de laatste pagina van uw aanvraag, u heeft expliciet via een vinkje moeten aangeven dat u akkoord bent met de verklaring. Wij hebben dus geen getekende document van u.

Oftewel: nee, we kunnen niet aantonen dat u akkoord bent gegaan…

Ik wist 100% zeker dat ik geen akkoordverklaring had getekend waarin deze kosten stonden vermeld. Ik ben namelijk iemand die wél alle kleine lettertjes leest! (En zelfs al had ik dat niet gedaan: kosten die dermate hoog en structureel zijn als deze, mág je wettelijk gezien niet eens in je kleine lettertjes verstoppen).

Dus surfte ik naar Independer en doorliep ik nogmaals het aanvraagproces tot aan de allerlaatste pagina. Ik opende de voorwaarden en… inderdaad, geen melding van transactiekosten. Sterker nog, op de Independerwebsite stond expliciet vermeld dat de getoonde prijzen inclusief administratiekosten en dergelijke waren, en hoogstens exclusief eenmalige poliskosten.

Omdat ik bij Verzekeruzelf niet verder kwam, nam ik contact op met Independer en legde ik de situatie aan hen voor. Zij reageerden een stuk klantvriendelijker en gaven me bovendien per direct gelijk. Dit was inderdaad niet de bedoeling en ze zouden zelf contact met Verzekeruzelf hierover gaan opnemen. Yay!

En jawel hoor, Verzekeruzelf bond in en beloofde de kosten niet meer af te schrijven en het teveel betaalde bedrag te restitueren! Nou ja, dat zeiden ze tegen Independer. Niet tegen mij. Pas na twee weken kreeg ik een ingewikkelde tussentijdse factuur per mail waaruit ik kan afleiden dat ik wat geld terugkrijg. Geen begeleidende mail, geen excuses, niks.

Ik ga dus maar goed opletten of ze in het volgende polisjaar niet opnieuw proberen wat extra’s af te schrijven. Of ik ga dan uit principe maar op zoek naar een geheel andere verzekeraar.

Ik ben ook benieuwd of ze deze correctie nu voor al hun klanten gaan doen, of alleen degene die er over klaagt. Ik heb een vermoeden…

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.