(T)uniekje

En weer een kledingstuk klaar! Ik zag het stofje liggen toen ik voor andere stoffen shopte, en aangezien ik weinig kleren met een druk patroontje heb, besloot ik het mee te nemen om er een tuniekje van te maken.

Wederom is het niet precies uitgepakt zoals gepland, want eigenlijk moest het een jurk-achtig tuniekje worden, met flink wat uitwaaierende stof aan de onderkant. Maar daarvoor bleek ik te weinig stof erbij te hebben geknipt (ik had het patroon van een longsleeve als uitgangspunt genomen en er bij de mouwen en aan de onderkant wat bijgetekend).

Dus toen de boel maar iets korter gemaakt aan de onderkant en nu is het een gewone tuniek.

Omdat het patroontje zo veel aandacht trekt, vond ik dat er een neutrale rand moest komen om er wat rust in te brengen. Normaal gesproken maak ik het boordje van hetzelfde stofje als de rest van het kledingstuk, maar ditmaal kocht ik een strookje boordband om er tegenaan te zetten.

Ik ben alleen niet zo tevreden met de zoom aan de onderkant. Om de een of andere reden werkte de naaimachine niet mee, en is de naad nogal hard geworden, waardoor de stof een beetje kronkelt.

Zowel de mensen van mijn naaiclubje als Mark merkten op dat ik er eigenlijk een riem op moet dragen. Aangezien ik alleen functionele riemen heb, wordt dat dus weer shoppen!

2 comments

  1. Linda says:

    Alsof shoppen zo erg is :P
    Leuk tuniekje en de zoom vind ik zo eigenlijk ook best leuk. Beetje speels, maakt het geheel net iets minder strak.

  2. Zwusje says:

    Ik vind dat golvende randje het juist helemaal afmaken!!! Alsof het zo bedoeld is!
    Je wordt trouwens doodgegooid met leuke tailleriemen overal, dus dat mag geen probleem zijn ;) Zonder kan hij trouwens ook best hoor, het valt al heel mooi om de taille van zichzelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.