Trouwjurk: win vs. fail

Na al het drama rondom mijn trouwjurk, zijn jullie wellicht benieuwd hoe mijn mislukte zelfontworpen jurk er eigenlijk uitzag. En voor degenen die niet op de bruiloft waren, wat mijn uiteindelijke jurk is geworden.
Dus hierbij alsnog de foto’s ervan (alleen amateurfoto’s in de winkel zelf, want op een professionele foto komt hij altijd mooier over dan op eentje gemaakt door een leek met slechte belichting en zijn ze dus niet te vergelijken).

Mijn oorspronkelijke ontwerp was een halterjurk, waarbij de stof aan een kant van het middel ‘samentrok’. De jurk moest vanuit de taille uitlopen en er zou een laagje organza over een normale laag stof komen te liggen.

Wat betreft halter en plooien-bij-het-middel, zou het een soort combinatie van onderstaande twee modellen moeten worden:

Als kleur wilde ik eigenlijk lichtgroen hebben, maar ze had geen lichtgroene stof + organza die mij mooi stond. Dus uiteindelijk kozen we een laagje blauwe stof, met een soort paarse organza er overheen. Samen werd dat een mooi, feeëriek lichtpaars. Zoals hieronder, maar dan ietsje lichter door het organza, en zoals de stof op de tweede foto valt. Mijn complete ontwerp (ja, knullig getekend, maar ik ben dan ook geen professional) als laatste:

Maar helaas bleek de paarse organza heel anders van kleur te worden als hij driedubbel werd gevouwen om plooien te creëren. Het werd meer roze dan paars, en als ik iets niet wilde dan was het wel een roze trouwjurk. Bovendien zorgde het voor een streepjeseffect, zodat ik me net een zuurstok voelde. Verder liep de jurk pas halverwege mijn heupen uit, in plaats van vanaf de taille. En waar ineens die opgetrokken zijkant vandaan kwam…? Geen idee, ik had ‘m echt niet getekend!

Hieronder de foto’s (klikbaar, met mijn behuilde gezichtje gecensureerd):

Close-up waarbij je het zuurstokeffect en het te ver naar beneden doorlopen van de plooien goed ziet:

Je ziet wel dat ze ondanks alles vakwerk heeft geleverd. De jurk is professioneel gemaakt, goede kwaliteit en paste werkelijk perfect (ik vind dat ik er ook een heel mooi figuur in heb). Als je nagaat dat ze mijn maten bij de eerste afspraak heeft opgenomen, en vervolgens zonder tussentijdse passessie dit heeft gemaakt, dan is het echt briljant dat hij zo perfect past – zelfs de halter sloot naadloos aan! Dus nogmaals niets ten nadele van Anastasia, maar we hebben gewoon niet duidelijk gecommuniceerd wat de bedoeling was / wat zij ging maken, en ook heb ik het effect van de stof niet goed ingeschat.

Dus helaas, deze ging het niet worden, want hoe goed ik m’n best ook deed, ik kon (en kan) ‘m écht niet mooi vinden.

Wat het uiteindelijk is geworden? Toch een groene, zoals ik eigenlijk wilde! Strapless, en van een soort taft zijde. Helaas niet met zo’n mooie corsetsluiting, maar ja, je kunt niet alles hebben. (foto is wederom klikbaar)

En ik ben ook echt wel tevreden met bovenstaande jurk. Hij staat me goed, heeft de perfecte kleur en past prima bij mijn persoonlijkheid.

Dus uiteindelijk is het toch nog allemaal goedgekomen :-)

7 comments

  1. yvonne says:

    Ik moet toegeven, ook al past de eerste jurk als gegoten, ik vind hem ook niet mooi. Die groene is veeeeel beter. Goed dat je alsnog geswitcht bent ^_^

  2. Mieky says:

    Vrouw, het staat je allebei goed. Maar het is maar net waar je je goed in voelt. En dat zie je gewoon bij de tweede jurk!

  3. Inge says:

    De groene jurk is veel specialer! En een veel betere kleur, dat rozepaars is zo suikerspin.

  4. Olga says:

    Los van lof op de groene jurk (ziiiiijde! oeeee! :D) vind ik stiekem het silhouet van die eerste jurk wel ontzettend mooi. En superflatterend! Je hebt gewoon bijna een Elie Saab getekend zonder dat je het wist :D

    Misschien een stom idee, maar je zou altijd de naaister kunnen vragen om die jurk te maken in taft of dupioni, maar dan op bijvoorbeeld knielengte. Of in een speels stofje zodat je een leuke zomerjurkje hebt (en een leuke herinnering bovendien!)

  5. m.ter haar says:

    die groene jurk staat je goed! die roze/paarse jurk vind ik ook niet mooi!
    van welke site heb je die trouwjurken in het wit? die rechterjurk is echt super mooi !!

  6. m.ter haar says:

    bedankt die jurk staat er wel tussen op die site :D
    ik ga volgend jaar trouwen en vond die jurk wel mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.