A good day to Die Hard

Ik hou wel van die old skool actiefilms. Ik heb hier de DVD-box van zowel Lethal Weapon 1 t/m 4 als van Die Hard 1 t/m 4 staan. Yay voor Mel Gibson en Bruce Willis!

Na Die Hard 4 dacht ik dat ze er nu écht klaar mee zouden zijn. Maar tot mijn grote vreugde hoorde ik enige tijd geleden dat Die Hard 5 uitkwam. Yippee-ka-jee, motherfucker!!

Jep; Willis is inmiddels al achterin de vijftig. Maar hij mag nog steeds. Net als die oude rockers die niet van het podium zijn te slaan. Ze zijn zelfs met een revival bezig! Want namen ze zichzelf in The Expendables nog op de hak; in de bios zagen we drie filmposters naast elkaar hangen met daarop respectievelijk Bruce Willis, Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger. Jawel, de metroman en de glittervampieren zijn godzijdank op hun retour. Dat wordt terug de sportschool in, heren! Laat ons die spierbundels en je borsthaar maar weer zien!

Anyway, de film dus. Deze avond ging ik er met Mark, Mike, Marieke en Dave heen.

En nu moet ik ‘m gaan beschrijven, hè?
Nou. Tsja. Weet je… Eigenlijk is hij compleet niet bijzonder. Zelfs voor een Die Hard-film niet :-D
Het is een superstereotype verhaal met veel vernielingen, geweergeschut en explosies. Er zit niet eens lekker sarcastische humor in, of een vage romance. Wellicht hebben ze een nieuw record ‘auto’s total-loss rijden in 10 minuten’ gevestigd, maar verder is er werkelijk niets noemenswaardigs aan.

Het was ook even raar dat ‘ie gewoon maar dik anderhalf uur duurde, in plaats van de epische 3 uur-films zoals de Hobbit, waar ik inmiddels aan gewend ben (Huh, nu al pauze? We zitten er net drie kwartier! Ik heb mijn popcorn nog niet eens op…).

Maar toch. Het was een leuke avond. It was a good evening to see Die Hard.

image

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.