Binnenkomstborden

Gisteren zat ik niet zo lekker in mijn vel vanwege het gedoe rondom onze cd. Cocoonen in joggingbroek hielp slechts een beetje. De reep Tony’s Chocolonely totaal niet (schuldgevoel +1). Naar de bouwmarkt en supermarkt gaan zorgde voor een kortere to-do-list en dus meer ruimte in mijn hoofd, maar blijer werd ik er niet van.

In een laatste schop-onder-mijn-hol-poging sleepte ik me naar de schuur. En yes: zagen en beitelen in het zonnetje hielp wél om mijn zinnen te verzetten! :-)

Ik had mijn groepsgenoten beloofd nog wat te knutselen voor ‘t Vaerdich Volk. Afgelopen re-enactmentweekend merkten we wederom dat bezoekers huiverig waren om ons kampement te betreden en dat je de meesten actief moest aanspreken voordat ze dichterbij durfden te komen. Niet zo heel gek, want het is voor de meesten een onbekende situatie. Ook helpt het niet dat veel re-enactmentgroepen inderdaad niet zitten te wachten op rondneuzende bezoekers en hun kampement met touwtjes afzetten.

Maar dat zijn doorgaans dan ook ridder- en huurlingengroepen, die hun kunsten op het slagveld vertonen. Wij als ambachtengroep moeten het juist hebben van mensen die close-up een kijkje komen nemen bij wat we aan het doen en maken zijn.

Dus hebben we al wat zitten brainstormen over hoe we ons kamp net iets anders kunnen indelen, zodat het meer uitnodigt tot inloop. En daarnaast willen we het expliciet gaan melden via bordjes.

Deze dus – gemaakt van wat afvalhout en een kapotte bezemsteel: :-)

welkomstborden

Jawel, er is zelfs gedacht aan de internationale bezoeker! En internationale re-enactor. Afgelopen weekend werden we namelijk ook geconfronteerd met een bij de rand van het grasveld afwachtende mede-re-enactor, die wachtte op toestemming het terrein te betreden. Blijkbaar is het in Duitsland ook onder re-enactors ongebruikelijk dat je zo binnen mag walsen…

Oh ja, en omdat weggooien zonde is, heb ik ons oude naambord deels gerecycled en verwerkt bij het nieuwe. :-)

naambord

Dus hierbij: Hoort, hoort, zegt het voort! Bij ‘t Vaerdich Volk mag je gewoon komen kijken én ons de oren van het hoofd vragen!

3 comments

  1. Brenda says:

    Mooie borden weer!
    Ik ken het probleem. Sinds kort zetten wij bij de Sibbe (levende historie) expliciet op het bord bij de poort ‘entree gratis’ en ‘vragen staat vrij’. Het werkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.