Old West dress – stap 9: accessoires & opleuken

Nu de rok van mijn Old West dress af is, moest ik wel verder met het blouseje. Dat had ik een beetje voor me uit zitten schuiven, want ik had nog niet echt een visie wat ik er mee wilde.

Natuurlijk, ik had vooraf een schets gemaakt van hoe het moest worden. Maar uiteindelijk wordt een kostuum toch nooit precies zoals ik het vooraf had bedacht. Voortschrijdend inzicht, oepsjes waar omheen moet worden gewerkt, te weinig materiaal ingekocht, nieuwe gave ideeën… noem het maar.
In dit geval zag ik het gewoon even niet meer. Ik vond de boel maar saai en ik had niet het idee dat de details die ik bedacht had, dat gingen verhelpen.

Dus zat ik tijdens naailes een beetje te spelen met de fournituren. Hmm….

Idee! Dat bandje dat ik in de rok had verwerkt, vlak langs het kantje leggen en dat dan weer verticaal langs de knopen van het blouseje laten lopen!

Zo gezegd, zo gedaan:

image

wpid-img_20150228_140338.jpg

Zo zijn de fournituren veel prominenter aanwezig op het kledingstuk. En ik denk dat het zo veel leuker is dan een achter een boordje en manchet weggewerkt kantje.

En omdat mijn outfit inmiddels voldoende vorm heeft aangenomen, durfde ik het ook aan om er een passende hoed bij te gaan zoeken. Ik wilde op tijd gaan rondkijken, omdat ik vreesde dat dit nog een hele lijdensweg zou kunnen gaan worden (Wil ik een cowboyhoed of meer zo’n Victoriaans mini-hoedje? Vind ik wel een hoed die op mijn kleine hoofdje past?), maar die angst bleek onterecht. Ik slaagde in 1x bij de cowboywinkel in Nijmegen!

Het is een mooie wollen cowboyhoed geworden, die werkelijk perfect om mijn hoofd past. Hij was zeker niet goedkoop (€69,-, dus duurder dan de stof en de fournituren samen…), maar ik ben er heel blij mee: hij geeft mijn outfit namelijk helemaal die western-look waarvan ik bang was dat hij ging ontbreken door al die vrouwelijke ruches en kantjes en de kontpoef!

hoed cowboyhoed

Yeehaa!! Ik ben nu al aan het denken of er meer gelegenheden zijn om die hoed te dragen – ik vind ‘m echt superstoer! :-P

Ik zie het dan ook weer helemaal zitten wat mijn Old West-dress betreft. Wellicht gaat het toch nog wat worden. :-)

We gaan dus vol goede moed verder. Bijna klaar….!!

Gerelateerde posts

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.