Old West dress – stap 10: klaar!!!

Ongelooflijk… hij is eindelijk af!! De ‘Old West dress‘ voor de bruiloft van mijn zusje! En ik ben er nog best tevreden over ook. :-P

Tadaaaaa:

voorkant

(plaatjes zijn klikbaar)

Zoals je ziet heb ik de bovenrok toch maar wat opgerimpeld. Dat geeft net een speelser effect dan gewoon recht.

Uiteindelijk had ik nog steeds liever een minder synthetisch stofje gehad, en de manier waarop de onderste rok valt vind ik nog steeds niet goed. Plus ik moet wennen aan de volumineuze kontpoef en de ontzettend niet-afkledende vorm (als ik er slank uit wil zien dan moet ik er een korset onder dragen, dat ik wel heb, maar ik kies toch liever voor wat bewegingsruimte op de bruiloft). Maar toch… het geheel werkt!

Er waren momenten waarop ik het niet meer zag zitten en dacht dat ik een monster had geschetst. Stom, dat dan ineens, als je alle details af hebt en het combineert met de juiste accessoires, de boel toch ineens op zijn plek valt en het toch iets blijkt te zijn geworden zoals je in je hoofd had. :-)

zijkant achterkant

Bestede tijd: 53 uur
Kosten: €52,10 (stof, kant, lint en knoopjes; exclusief de cowboyhoed van €69,-)

De Victoriaanse laarsjes die ik eronder draag, had ik nog van een eerder kostuum.

Mijn ma gaat me waarschijnlijk heel hard uitlachen als het op mijn zusje’s trouwdag bloedheet blijkt te zijn, met mijn synthetische lagen en wollen hoed. Maar als het ‘s avonds afkoelt en we buiten in een weiland zitten, ben ik waarschijnlijk degene die lacht. ;-)

Dus hee, ik ben er helemaal klaar voor! En ik ben heel erg benieuwd wat alle andere gasten aan gaan trekken.

Waarschijnlijk ben ik (naast Mark, mijn ouders en uiteraard mijn zus en haar aanstaande) de enige die écht volledig in stijl is opgedirkt. Ik ga er vanuit dat de meesten in spijkerbroek, geruit shirt met gilletje en cowboyhoed van de feestwinkel verschijnen. Prima hoor, maar ik hoop alleen dat mensen zich niet bewust inhouden uit angst om té opgedoft te zijn. Het motto: doe maar gek, want mijn outfit top je toch niet! ;-)

yeehaa

Gerelateerde posts

6 comments

 1. mammie says:

  Lenny het is práchtig geworden!
  Mijn complimenten! .53 uur werk!!!!
  Je mag trots zijn en als het ‘s avonds afkoelt, kruip ik onder jouw rokken :)

 2. Janou says:

  Yay dingen die op tijd af zijn!

  (ik denk dat je als je dit patroon ooit nog maakt, de rug iets smaller en de taille achter iets hoger mag vallen.)

 3. Lenny says:

  Dankjulliewel :-)

  Janou, grappig dat je dat zegt. Ik had de rug namelijk al wat ingenomen omdat ik ‘m ook zo wijd vond vallen. Maar toen kon ik me er niet meer goed in bewegen, dus heb ik hem weer uitgehaald.
  Hij trekt wat bij de mouwen; die heb ik namelijk te diep gemaakt. Ik denk dat ik dat ook moet oplossen voordat ik de rug kan innemen.
  De taille van de blouse zit echter precies op mijn eigen taille, al lijkt het inderdaad niet zo op de foto :-)

 4. Janou says:

  Maar is t je echte natuurlijke taille of je met-bustle taille (want die ligt vaak hoger)?

  Qua mouwen zou je kleine kapmouwtjes erbij kunnen maken uit een restje, dan kun je daaronder nog wat smokkelen met de lange mouwen en het mouwgat. Of niet, t is ten slotte voor de leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.