Old West dress – stap 5: kontje klaar!

Soms is het goed om een klein en minder relevant onderdeel binnen een groter project prioriteit te geven en af te ronden, zodat je de illusie van voortgang hebt. Goed voor de motivatie! Dus heb ik me gefocust op de kontpoef van de Old West Dress, en de rok en blouse even gelaten voor wat het was.

Dus hierbij kan ik alvast een tussenresultaat laten zien: het kontje dat onder de rok moet komen en mij een epische reet gaat geven!

kontpoef

kontje

Let niet op de knalkleur; ik heb hier een reststofje van een ander project voor gebruikt. Want dit ding zie je toch niet door de rok heen als ik het aan heb. Daarom heb ik ook geen moeite gedaan om heel netjes te naaien, of om naaigaren te gebruiken dat kleurt bij de stof. ;-)

En ja, hij is best wel flink gevuld… (met de inhoud van een oud kussen). Ik heb nog nooit een kostuum met zo’n ding gedragen dus ik heb ook werkelijk geen idee wat voor effect dit gaat hebben.

Misschien goed om nu dan te gaan focussen op de rok. Die is ten eerste minder werk dan de blouse en ten tweede kan ik dan beoordelen of er misschien wat vulling uit de kontpoef verwijderd moet worden…

Gerelateerde posts

2 comments

  1. Yvonne says:

    Het gewicht van de rok zal de kontpoef platter drukken, dus misschien valt het wel mee.
    Let je er nu wel op dat de rok aan de achterkant langer moet zijn? De afstand van je taille tot aan de grond is een stuk langer geworden met zo’n kussen ertussen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.