Historisch Festival Engelen 2015

Gisteren mochten we optreden tijdens het Historisch Festival in Engelen. Het dorp vierde dit jaar zijn 1200-jarig bestaan met een groots festival, waarin de Slag om Engelen centraal stond. Dat was niet in de middeleeuwen, maar het festival was gericht op verschillende tijdsperioden. En wij mochten op het middeleeuwse gedeelte muziek komen maken.

Dat festival bleek zowat het hele dorp te omvatten, want het was niet mogelijk om ‘even’ op en neer te lopen om alles te zien. Er werd ons bij de centrale meldplaats aangeraden om met de auto naar onze locatie te rijden… We hebben dan ook helaas niets anders dan ons eigen veldje mee kunnen krijgen.

Volgens de plattegrond lag dat veld tussen enkele kastelen. Enkele kastelen…? Hoe vaak zie je dat??

Het bleken iets andere ‘kastelen’ te zijn dan wij gewend zijn: ;-)

IMG_20150912_115348

Het middeleeuwse kampement was ook een stuk kleiner dan we gewend zijn, maar het was er niet minder gezellig om. Binnen no-time hadden zich diverse slagwerkers uit andere groepen om ons heen verzameld om mee te trommelen!

We mochten pauzeren en wat drinken in het kampement van de een, en er werd avondeten voor ons gekookt in het kampement van de ander. Wat een gastvrijheid!

Fijn ook, want rond half 5 begon het met regenen en is het niet meer opgehouden, waardoor we vanaf dat moment eigenlijk niet meer hebben kunnen spelen, maar onder een luifel hebben moeten schuilen. Gelukkig hebben we in de uren daarvoor voldoende muziek kunnen maken.

De opkomst van bezoekers viel wat tegen; wellicht omdat we aan het uiteinde van het terrein zaten, maar mogelijk ook door de programmering. Blijkbaar was het op de momenten dat ergens een slag bezig was, daar loeidruk en liep het publiek vervolgens weer door naar een andere locatie met activiteit. Daarom stond bij ons aan het begin van de middag het terrein bomvol en was er daarna steeds maar een handjevol mensen aanwezig.

Toch hebben we veel leuke reacties gehad en zelfs een cd’tje verkocht. En een nieuwe aanvraag gekregen voor een festival dat volgend jaar plaatsvindt!

engelen-2015-b
foto met dank aan Ad van Mil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.