Nieuwe site voor Tweedledum & Tweedledee

Nadat we al die mooie foto’s van Ork binnen hadden gekregen, raakte ik geïnspireerd om ook onze website wat verder te professionaliseren. Met het oude ontwerp was niet zo heel veel mis, behalve dan dat ik de foto’s erg amateuristisch vond overkomen. Oh ja, en de site paste zich niet aan op mobiele toestellen.

Dat laatste is natuurlijk inmiddels een grote no-no. Maar ja, ik had me er nog nooit toe gezet om me er in te verdiepen hoe je dat eigenlijk doet. Mijn Alice in Wonderland-site is inmiddels behoorlijk complex en vereist bovendien een WordPress template, waardoor ik de boel destijds maar heb uitbesteed. Maar de site van Tweedledum & Tweedledee bestaat slechts uit een paar pagina’s, die ik gewoon in een html-editor schrijf. Het meest complexe erop is een bestelformulier. Een goede gelegenheid dus om mezelf eens een schop onder mijn hol te geven en daadwerkelijk aan de slag te gaan met procentuele waarden en mediaqueries.

Wat blijkt? Het is helemaal niet moeilijk!! De site zat in twee dagen in elkaar. Inclusief vertalen van de content in het Engels, want inmiddels treden we af en toe ook in het buitenland op. :-)

De grootste uitdaging vormde de externe content, zoals Facebook-widgets en Youtube-video’s. Maar het is me gelukt om ook die zich te laten aanpassen aan je schermbreedte.

Aan het design heb ik niet zo veel veranderd. De globale indeling is hetzelfde gebleven, net als het kleurenschema.

Dit was de oude site:

tt-site-oud

En dit is de nieuwe:

tt-site-nieuw

Hij is hier live te bewonderen.

Mooie timing, want in september 2012 zette ik onze eerste site live en in augustus 2014 de tweede versie. Deze derde versie past heel mooi in het schema: een site gaat blijkbaar 1 jaar en 11 maanden mee. :-P

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.