Radboud Winter Perspective

Ieder jaar organiseert de dienst waar onze afdeling onder valt, een uitje. Dit jaar was de insteek iets anders: in plaats van ergens heen te gaan, bleven we gisteren op de campus. Volgend jaar verhuizen we (een deel van de afdelingen binnen de dienst, waaronder ik met mijn afdeling) naar een ‘nieuw’ gebouw en het leek de organisatoren leuk om in en rondom dat gebouw het uitje te houden, zodat we alvast een sneak preview kregen.

Het gebouw, het Berchmanianum, was voorheen een verzorgingstehuis voor bejaarde paters. Maar de universiteit heeft het overgekocht en gaat er nu een universiteitsgebouw van maken. Dat betekent wel een behoorlijke verbouwing, dus zoals we het nu van binnen hebben gezien, zal het niet blijven.

Ze hadden er een heus winterfestival van gemaakt: houten huisjes waar je soep, broodjes Unox en gluhwein kon krijgen. Een mini-schaatsbaan. Een feesttent. En in het gebouw was er een marktje en kon je diverse workshops volgen.

Er was aan de medewerkers gevraagd om zelf ook een bijdrage te leveren. Dus als je sieraden fröbelt, kon je daar bijvoorbeeld met een kraampje gaan staan. Of als je whiskykenner bent, kon je een workshop whisky proeven geven.

Ik had me opgegeven om met Tweedledum & Tweedledee muziek te komen maken en dat vonden ze een leuk idee. De bedoeling was dat we aan het eind van een workshopronde, door de grote hal van het gebouw zouden lopen en zo de mensen in een stoet mee naar buiten zouden nemen, richting de feesttent. Dat plan kwam helaas niet zo van de grond, want lang niet alle workshops eindigden precies op dat moment, degene die ons moest begeleiden (mensen verzamelen en klapdeuren voor ons open houden) had zichzelf per ongeluk in een kamer opgesloten, en bovendien regende het pijpenstelen dus we konden echt niet naar buiten met onze houten instrumenten.

Ach ja, toen hebben we toch maar gewoon het optochtje gedaan en zijn we in de laatste zaal binnen gaan spelen, waar ook een klein barretje was. Er was nauwelijks publiek, maar de mensen die ons gezien hadden vonden het erg leuk!

Zelf heb ik ook nog een workshop gevolgd: vlak voor mijn optreden kreeg ik een stoelmassage, zodat ik heerlijk ontspannen kon beginnen. :-)

Tegen de tijd dat ik de mail met uitnodiging voor het evenement las, zaten al die stoelmassages uiteraard al helemaal volgeboekt. Vanwege de grote belangstelling werden er vervolgens diverse workshops toegevoegd. En raad eens welke afdeling het aanmeldformulier beheert en de aangepaste versie dus live moest zetten…? Juistem. Aldus mijn collega: “Zij willen dat wij last-minute dat nog even voor ze fixen, nou, dan hebben wij wel zo’n massage verdiend, toch?” En zo kreeg ik alsnog een plekje. B-)

Aan het einde van de dag werd iedereen de tent in gedirigeerd en was er nog een ‘Ranking the bosses’ spel (gebaseerd op het tv-programma Ranking the stars – wat ik niet kijk dus ik snapte er niet veel van, maar ach) en toen was er feest. Daar ben ik niet heel lang gebleven, maar ik vond het wel erg leuk om het gebouw alvast van binnen te kunnen zien en om door de mooie tuin te struinen! Die is momenteel nogal overwoekerd, maar als straks het hek tussen de tuin van het gebouw en de rest van de campus plat gaat, belooft dat veel goeds voor de lunchwandelingen!

Gerelateerde posts

3 comments

  1. Joop says:

    Ik fiets er weleens langs. Dat is toch het gebouw aan de Houtlaan? Ik ben er nooit binnen geweest, maar is vast heel sfeervol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.