Eten en zingen met onbekenden

Zaterdag reed ik eerst naar Zeist voor de tweede bijeenkomst van mijn cursus ‘dansbaar spelen‘. Om daarna gelijk door te tuffen naar Naarden, want oud-collega René had me uitgenodigd voor een vroeg kerstdinertje.

Blijkbaar organiseren ze al een tijdje zo’n diner in december en afgelopen jaar maakten ze er een ‘onbekendendiner’ van: niemand van de genodigden had elkaar eerder ontmoet; ze kenden enkel de gastheer en -vrouw. Ditmaal was dat niet bewust gedaan, maar degenen die gisteravond aanwezig waren kenden elkaar toevallig ook niet of nauwelijks.

En het was heel gezellig! Gelukkig waren het allemaal sociale mensen, dus er is flink gebabbeld en gelachen. En heerlijk gegeten, want zijn vrouw Sanne had zich flink uitgesloofd in de keuken en we werden verwend met maar liefst 4 gangen.

Het werd lekker laat en helaas moest ik op een gegeven moment écht gaan, want het was nog dik een uur rijden naar huis. Uiteindelijk was ik pas om half 2 thuis.

Gelukkig was ik vanochtend net op tijd mijn bed weer uit om nog op tijd bij Rob te kunnen arriveren, want hij had me uitgenodigd voor een ‘Christmas Carol Sing’ bij hen thuis. Rob ken ik van de band Bard & Company, waar ik al eens eerder mee samen speelde. Hij en zijn vrouw hadden al hun muziekvrienden, maar ook buren uitgenodigd om samen te zingen, wat blijkbaar ook een jaarlijkse traditie van hen is.

En ook daar kende ik alleen de gastheer en gastvrouw, maar wederom was het enorm gezellig en leuk. Er is onder Rob’s begeleiding op gitaar enthousiast meegezongen met alle klassiekers, zoals ‘Ding Dong Merrily on High’, ‘Joy to the World’, en ‘Silent night’. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat er wel een kleine generatiekloof was en ik de meeste nummers alleen kende dankzij mijn moeder, die ze vroeger met haar muziekgroep en koor zong en dus thuis repeteerde of uitwerkte…

Er waren ook diverse nummers die ik niet herkende totdat we ze zongen, want alles was in het Engels en ik kende ze alleen onder de Nederlandse titel. :-) En dan was er nog een flinke hoeveelheid onbekende nummers, maar zo goed als alles was heel snel op te pikken, mede omdat we netjes een pakketje met teksten en bladmuziek kregen. Met bladmuziek voor mijn neus zing ik prima mee (mits er precies wordt gezongen en gespeeld wat er staat, wat niet altijd 100% het geval was. ;-) )

Na afloop was er lekkers te eten en de gelegenheid om spontaan nog wat muziek te maken. Daar werd gelukkig goed gebruik van gemaakt en meerdere mensen pakten hun instrumenten erbij. Ik kon dan ook nog diverse Ierse liedjes meezingen. Echt supergezellig!!

Gelukkig maar dat ik niet verlegen ben, want dan had ik al deze uitnodigingen waarschijnlijk aan me voorbij laten gaan en een hoop leuks en gezelligheid gemist. :-)

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.