Diverse drukte

Oei, ik loop behoorlijk achter met bloggen vrees ik. Druk, druk druk! Dan maar even een kort verslagje van de afgelopen (en komende) dagen in één post.

Zaterdag was ik de hele middag en avond te vinden op Dennefeest, een balfolkfestivalletje waar ik altijd heel graag heen ga. Inmiddels ben ik op 5 van de 6 edities geweest! Het is lekker lang achter elkaar dansen, maar zonder dat je moeilijk moet gaan doen met ergens overnachten. Het is maar 1 dag namelijk en op slechts 30 minuten rijden van huis. Ideaal! Bovendien houden de bomen de warmte goed vast dus je kunt prima tot 12 uur ‘s nachts buiten door blijven dansen zonder dat je ook maar een vestje aan hoeft.

Zondag was het vaderdag en reed ik naar het zuiden voor familiebezoek. We ontmoetten elkaar in kasteelpark Born waar we diertjes konden kijken en waar Josh zich heerlijk uit kon leven in de speeltuin en op het luchtkussen (Zwusje en ik stonden alleen maar op dat luchtkussen om Josh te ondersteunen, natuurlijk. ;-) ).

 

Daarna bij pa en ma thuis de cadeautjes overhandigd, bijgekletst en veel gegeten. En geobserveerd hoe veel Josh (“zellef doen!!”) zich alweer heeft ontwikkeld. Volgens de statistieken hoort ze op deze leeftijd ongeveer 18 woordjes te kennen. Nou, zij gooit er zonder moeite ‘viezigeit’ en ‘tampoline’ uit hoor! *trots*

Nog niet helemaal bijgeslapen moest ik maandag al om 5 uur ‘s ochtends mijn bed uit om naar het User Experience congres van de Nielsen Norman Group in Amsterdam te gaan. Die komen iedere twee jaar naar Nederland en ik probeer er altijd bij te zijn. Niet de hele week, ik reis gewoon op en neer om alleen de sessies mee te pikken die ik echt interessant vind. Maandag ging ik naar een training over het opstellen en gebruiken van persona’s en morgen mag ik wederom zo vroeg uit m’n nest voor een sessie over customer journeys.

Het is gelukkig een heel inhoudelijk congres, niet zo’n sales- en netwerkconferentie zoals je die vaak hebt. En het volk dat er rondloopt is ook heerlijk divers: van hipsterknot tot regenbooghaar en van jasje-zonder-dasje tot arriverend op skateboard. :-)

En verder ben ik momenteel enorm druk met muziek! Gisteravond was ik voor het eerst bij een repetitie van Bard & Company, de band waar ik al eens eerder mee optrad. Ze hadden me gevraagd om vast bandlid te worden, maar dat zag ik tijdstechnisch toch niet helemaal zitten. Maar ik wil wel af en toe invallen als hun violist bijvoorbeeld niet kan, of incidenteel een keertje meespelen. Dus probeerden we gisteren uit hoe ver we kwamen. (Aangezien ik niet heel geoefend meer ben op mijn viool ben ik dan toch behoorlijk onzeker over mijn speelkwaliteiten, maar gelukkig maakten ze erg duidelijk dat ze me er graag bij hadden, dat helpt. :-) )

Vanavond rijd ik naar Wageningen voor de laatste repetitie voor de Sint Jansmars, een jaarlijkse traditionele wandeling door die plaats met onderweg allerlei optredens, die eindigt in een picknic. Ik mag dit jaar samen met Bert, Judica en Wouter meespelen in een gelegenheidsbandje van allemaal doedelzakspelers, die de mensen begeleiden tijdens het wandelen. Erg leuk om te doen!

Ik had me alleen vooraf niet zo gerealiseerd dat dat betekende dat ik daarvoor nogal wat nieuwe nummers uit mijn hoofd moest gaan leren. Op zich geen probleem, maar over twee weken speel ik ook voor het eerst mee met mijn nieuwe middeleeuwse groepje De Soete Inval, tijdens een re-enactmentweekend! Waarvoor ik natuurlijk ook een hoop moet instuderen. En dan zit er ook nog een nieuw balfolkgroepje aan te komen… maar daarvoor hoef ik gelukkig (nog) niet veel voor te bereiden. Eens kijken waar ik de benodigde tijd allemaal vandaan ga halen. Er zijn gewoon te veel leuke dingen in het leven om te doen!!

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.