Tijd om het zelf te doen

Ook al heb ik nog zo’n ‘ik kan het vast ook zelf’-mentaliteit, ook ik zie soms zeer voor de hand liggende doe-het-zelf-klusjes over het hoofd!

Tot nu toe bracht ik mijn horloge altijd naar de juwelier om er een nieuw batterijtje in te laten zetten, als ik toch voor een andere boodschap in het centrum moest zijn. €5 en geen omkijken meer naar. Maar door de pandemie kom ik zo goed als niet meer in het centrum, dus ben ik aangewezen op het zaakje in mijn lokale winkelcentrum. En die vragen maar liefst €10 voor die lullige handeling. Dat was het moment waarop ik me ging afvragen of ik dit niet ook zelf kon? Er zijn vast apparaatjes te koop om horloges mee open te maken, en als die niet al te duur zijn, is het op termijn de investering wellicht waard gezien het geld dat je er mee uitspaart?

Na wat googlen bleek het nog simpeler: er zijn verschillende soorten horlogekastjes en slechts voor één van de drie heb je een speciaal openmaakapparaat nodig. Bij de varianten die ik draag, kun je domweg met een dun mesje de achterkant eraf wippen! Duh! Waarom heb ik dat nooit eerder gechecked??

Ja, en dan is het vervangen van het batterijtje natuurlijk peanuts. De enige uitdaging is proberen het typenummer op dat minuscule dingetje te lezen, om te weten wat je als vervanging moet kopen (oplossing: maak een foto van het ding en zoom in. :-) ).

Dus hoppa, vanaf nu kost het vervangen van mijn horlogebatterijtje me nog maar 1 euro en geen wachttijd totdat ik weer bij de winkel kom!

Hebben jullie ook wel eens van die verhelderende momenten gehad waarvan je wilde dat je het eerder had bedacht, en je jezelf afvraagt of je nou echt de enige bent die niet doorhad dat het ook zo kon? Deel ze in de comments, zodat we onszelf het leven makkelijker en goedkoper kunnen maken! ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.