Video-NPC

Het begon met een oproepje van Rinske in de Facebookgroep van Charm. Of er mensen waren die er het komende LARP-evenement niet bij zouden zijn, maar die wel al eerder hadden meegespeeld, en bereid waren vooraf een bijdrage aan het plot te leveren?

Dat had mijn naam erop geschreven, dus vroeg ik haar om meer details. Het bleek de bedoeling te zijn om (in het geheim) wat filmpjes op te nemen, die tijdens het evenement afgespeeld zouden worden voor de deelnemers. De spelers die niet aanwezig konden zijn op dat evenement, waren zogenaamd gevangen genomen door shinobi (ninja’s) en tijdens het evenement konden de deelnemers soms op magische wijze contact leggen met de locatie waar de anderen gevangen gehouden werden, om met hen of hun gevangennemers te communiceren. Of ik shinobi of andere figurant wilde spelen?

Natuurlijk wilde ik dat! Wat voor scenes zouden we kunnen opnemen? Toen begon de brainstorm – en de steeds enthousiastere ideeën. :-P

Zo fijn, een vriendin die structureel overloopt van de slechte ideeën… ;-)

Dus ruimde ik mijn garage uit, en installeerden we kaarsjes, lampen, statieven, en andere benodigdheden, en trokken we wat LARP-outfits en schminck uit de kast, zodat we ‘s avonds in het donker de opnames konden maken. We zijn tot middernacht doorgegaan voordat alles af was. Gelukkig waren mijn buren die avond niet zo alert, want anders had vast de politie op de stoep gestaan omdat er vreemde geluiden en in het zwart geklede / half naakte mensen uit mijn garage kwamen… XD

De complete filmpjes zal ik niet posten, maar enkele screenshots van de in totaal 8 filmpjes die we hebben opgenomen, kunnen gelukkig wel. ;-)

Willekeurige bewoner die komt kijken hoe het er aan toegaat. Dit was verreweg de braafste opname.
Oi! Wie kijkt daar stiekem mee?? Doe wat we zeggen, want anders…
Tsja, de gevangenen bewaken is nogal een saai klusje. En als je denkt dat toch niemand je ziet… ;-)
Aan het eind van de avond, toen het licht weer aanging, zag mijn garage er zo uit…
…want we hadden ook een martelscène. Waarvan screenshots wellicht ook niet geheel gepast zijn op een openbaar blog – maar de resultaten van de schmink-sessie mogen wel. ;-)

We hebben in ieder geval ontzettend veel lol gehad tijdens de opnames!  :D

Ik heb nog niet gehoord hoe onze filmpjes afgelopen weekend zijn ontvangen door de spelers, en ik heb helaas ook niet alle door anderen gemaakte filmpjes kunnen zien, maar de volgende date met Rinske staat alweer en dan krijg ik vast alles in geuren en kleuren te horen. ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.