Bal met een bekende datum

Wat fijn dat we in de Balfolk-gemeenschap zulke fanatieke mensen hebben. Zelfs in Coronatijd werd de moed erin gehouden en werd als alternatief een ‘Bal met onbekende datum’ georganiseerd, met als insteek: we weten nog niet wanneer het weer mag, maar dit bal gaat er hoe dan ook komen, omdat het niet afgezegd kan worden! En inderdaad: zodra we elkaar weer mochten aanraken van de richtlijnen, werd gelijk in het eerste weekend erna dit bal gepland in Nijmegen. Dat was gisteren en vandaag (maar vandaag kon ik er niet bij zijn).

In het kader van ‘draag je steentje bij’, voorzag ik in twee slaapplekjes voor bevriende dansers, en vrijwilligde ik voor het scannen van de Corona-toegangsbewijzen bij de entree. Ik was erg benieuwd hoe dat zou verlopen: zouden er mensen zijn die moeilijk gingen doen? Maak gelukkig was de stampij beperkt gebleven tot gemopper op Facebook voorafgaand aan het bal, en zijn de mensen die zich niet kunnen vinden in het huidige beleid gewoon thuisgebleven. Hopelijk heeft ook iedereen gehoor gegeven aan het vriendelijke verzoek om, als je gevaccineerd bent, alsnog een zelftest te doen (want dansen is wel écht intiem contact), maar dat hebben we natuurlijk niet gecontroleerd.

Heel erg veel geholpen bij de ingang heb ik overigens niet, want er waren meer dan genoeg vrijwilligers. Dus speelde ik ook maar even voor valet parking service (ja, die muzikanten van tegenwoordig hebben eisen, hoor! ;-) ).

Dus ik heb zaterdagavond weer heerlijk gedanst!! Danste ik op de middeleeuwse kermis nog slechts met één partner, nu heb ik weer gewisseld, zoals het hoort op een ‘social dance’-evenement. En het was helemaal niet raar of wennen! Het was juist meteen weer als vanouds, met slechts een paar ‘oh ja’-momenten (wat wordt het warm daar!). Ik had vooraf bedacht dat ik het de eerste avond maar gewoon bij volgen zou houden, want ik was vast te veel vergeten over hoe leiden ook alweer ging, aangezien ik daar pre-Corona nog niet bepaald routine in had opgebouwd. Maar omdat er veel nieuwe gezichten en beginners bleken te zijn, die ik niet aan de kant wilde laten zitten, ben ik toch al snel wat dansjes gaan leiden – wat direct eigenlijk best okee ging! En ook fysiek was het prima vol te houden om meteen weer een hele avond (van 6 tot 12) te dansen.

Nou ja, mijn hoofd dacht er toch iets anders over blijkbaar, want ondanks dat ik pas na 1 uur in bed lag, duurde het erg lang voordat ik in slaap viel en was ik ook belachelijk vroeg alweer wakker. Blijkbaar had mijn onderbewuste een hoop nieuwe indrukken en heerlijke dansjes te verwerken. Maar een nachtje weinig slaap heb ik er graag voor over. Hopelijk volgen er snel meer bals!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.