De garagesale

In het dorp van mijn ouders werd gisteren een garagesale georganiseerd. Pa en ma vonden het dé uitgelezen kans om van een hoop oude meuk af te komen en hadden flink uitgeruimd. Maar aangezien mijn moeder een grondige hekel heeft aan onderhandelen enzo, had ze gevraagd of ik, met mijn meer sales-geörienteerde mentaliteit, wilde komen helpen. Natuurlijk wilde ik dat. En wellicht kon ik zelf ook nog de (gelukkig bescheiden) meuk in mijn ‘donatiedoos’ op zolder kwijtraken.

Het weer was helaas prut; dat heeft waarschijnlijk gezorgd voor minder opkomst. Maar het gebrek aan lokale dorpelingen die het rondje langs alle verkopers tijdens een wandeling aan zich voorbij hebben laten gaan, werd gecompenseerd door buitenlandse opkopers die blijkbaar al voor openingstijd bij iedereen langsreden en de beste spulletjes eruit pikten! Ook waren er behoorlijk wat geïnteresseerden van buiten het dorp gekomen.

Er is dus best wel wat verkocht, maar dat lag ook aan de belachelijk lage prijzen die paps en mams hanteerden, in het kader van ‘neem het alsjeblieft mee zodat wij het niet alsnog weg hoeven te gooien’. Er werden kinderen verblijd met gratis knuffeltjes, en zelfs een van de kraampjes zelf (handgemaakt door pa, nog voor mijn communie <3 ) werd verkocht door iemand die het voor haar winkel wilde. En allerlei herinneringen uit mijn jeugd zijn schaamteloos verkocht of uiteindelijk in de prullenbak beland. Tsk. ;-) Mijn sales-vaardigheden heb ik dus niet ingezet en ik heb er maar gewoon voor de gezelligheid bij gestaan, want pa en ma konden het prima zelf af.

We hadden vooraf misschien wel onze prijzen op elkaar af moeten stemmen, want als ik een prijssticker van €2,50 op mijn boek plak, terwijl pa en ma een kast vol boeken hebben met de sticker ‘alles voor €1’, dan krijg je natuurlijk commentaar. :-P

Anyway, ik heb uiteindelijk een whopping €3,25 aan de dag verdiend, wat natuurlijk ruimschoots opweegt tegen de benzinekosten voor een ritje Nijmegen – Zuid-Limburg. :-P  Maar het was natuurlijk ook gewoon gezellig. En ik heb zelfs nog een exemplaar van “Alice’s Adventures under Water” verkocht aan een vriendin van mijn ouders, met wiens dochter ik vroeger op de basisschool heb gezeten. (Want ja, ik grijp iedere kans aan om mijn boek te verkopen. ;-) )

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.