Compensatiekoopjes

In maart vorig jaar, de dag nadat werd aangekondigd dat we allemaal thuis moesten gaan werken vanwege corona, had ik een kappersafspraak gepland staan. Die kon ik dus ook afzeggen. Sindsdien ben ik niet meer gegaan. En zo vaak ging ik al niet, dus ik was al bijna twee jaar niet meer bij de kapper geweest….

Tsja, lang haar, dus een paar centimeter erbij valt niet zo heel erg op. En die pony kan ik zelf ook wel bijknippen. Alleen de henna-kleur was er wel uit, natuurlijk. En okee, de puntjes zagen er niet meer zo heel mooi uit…

Omdat de meeste maatregelen inmiddels zijn vervallen, en ik zelfs weer kan dansen, vond ik het een goed moment om, min of meer symbolisch, ook mijn haar weer te laten knippen. De kapper was erg blij mij weer te zien, maar ook in de afgelopen twee jaar heeft hij niet geleerd wat ‘tot net boven de wenkbrauwen’ en ‘een beetje rond, met het gezicht meelopend’ betekent. Oftewel: ik loop er tijdelijk weer eens als een debiel bij met een veel te korte en rechte pony. :-S

Dus zat er maar één ding op: nieuwe hoedjes kopen!  :roll: Want zo kan ik die pony verbergen, en aangezien het inmiddels herfst is, kan ik de leuke zomerhoedjes die ik nog niet zo lang geleden kocht, niet meer op.

Ik ging specifiek voor een zwarte hoed met brede rand, maar raad es: ze hadden nog veel meer leuks!  :D

De laatste twee hoedjes lijken wel wat op elkaar (ze zijn overigens bruin, niet grijs zoals de foto’s doen lijken). Maar ik kon niet kiezen. De tweede vond ik meteen het allerleukste bij mijn gezicht staan, maar de decoratie aan de zijkant maakt het wat truttiger en dat maakt hem waarschijnlijk veel minder goed te matchen met mijn outfits dan de eerste. Maar hij was te leuk om te laten liggen.

(Vrouw in de Hema, die mijn tas met het hoedenwinkellogo zag: “Ah, jij bent ook naar de snoepwinkel geweest!” Ha, een mede crazy hat lady! Jawel, wij weten waar we moeten zijn. ;-) )

Hm, over matchende outfits gesproken. Misschien kon ik dan ook nog even kijken voor leuke kleding? En toen ging ik helemáál los. Want kijk nou, wat een leuk spul! Allemaal uit dezelfde winkel! Allemaal in mijn favoriete kleurtinten! Perfect voor de herfst! En toen ik vond dat ik echt genoeg kleren had gekocht, was ik ook nog eens zo dom om, tien meter voordat ik mijn fiets had bereikt, ook nog even een schoenenwinkel in te wippen…

Maar hee, het is dus feitelijk allemaal de schuld van de kapper.

Gerelateerde posts

2 comments

  1. Joyce Snackers says:

    wat een toffe schoenen! (en andere nieuwe kledingstukken trouwens ;-)) . Maar ik zoek al een tijdjes laarsjes als dat, dus waar heb je ze vandaan?

  2. Yvonne Slenders says:

    Die kapper dacht: “laat ik het maar wat korter doen, wie weet wanneer ze weer komt. Dan kan ze nu even vooruit” ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.