Vriendschapsjubileum

Dankzij de oplettendheid van Rob, kwamen we erachter dat we inmiddels al 10 jaar vrienden zijn! Dat moest gevierd worden natuurlijk.

Er betaat wel wat twijfel over de exacte datum. In mijn herinnering hebben we elkaar leren kennen tijdens de bruiloft van Menno en Dorine, oftewel 30 juni 2012. Maar Rob vond nog een foto van september 2011 terug, waarop wij beiden naast elkaar staan tijdens het workshopweekend van Stichting Draailier & Doedelzak. Het is alleen aan de foto niet te zien of we elkaar toen al daadwerkelijk kenden, of dat we gewoon toevallig naast elkaar stonden tijdens het kijken naar een presentatie. We zaten destijds namelijk in verschillende workshopgroepjes. Hmm, hadden we ons vriendschapsjubileum wellicht al gemist?

We besloten dat het niet uitmaakte en dat het hoe dan ook gevierd moest worden. Gezien onze drukke agenda’s ging precies op 30 juni afspreken namelijk ook niet lukken. :-P Maar gisteren was Rob zo’n bikkel dat hij op de terugweg vanuit Le Son Continu nog even bij mij langsreed om lekker te gaan uit eten in het centrum van Nijmegen.

Tijdens de Vierdaagse, ja. Dus dat was gezellig druk. Maar het restaurantje dat ik had gevonden (een van de weinige die open was op maandagavond én waar je kon reserveren) was goed voorbereid: ze hadden het terras op hun stoep volledig ommuurd, zodat er een knusse enclave ontstond. Bij de ingang stond een soort bouncer, die je pas toeliet door het lintje voor de ingang te verwijderen wanneer de medewerker achter dat lintje, je naam in Het Grote Reserveringsboek had teruggevonden. Het voelde als een VIP-lounge! :-D

Na heerlijk te hebben gegeten, zijn we nog even door het feestgedruis in de stad gaan lopen. Op de kade zochten we een relatief rustig plekje om te zitten en, met uitzicht op de bootjes op de Waal, de door mij meegenomen fles bubbels te openen. Proost – op ons jubileum! (En gelijk maar even een selfie gemaakt om dit moment wél heel duidelijk vast te leggen. ;-) )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.