Connectie-weekend

Wat een droomweekend was dit… Inmiddels heb ik alle overnachtingsspullen opgeruimd en klopte de wrede werkelijkheid van weer werken op maandagochtend aan, voor het contrast. :-(

Vrijdag had ik onder andere een heerlijk etentje in Amsterdam met Marcel, waarna ik op zaterdag richting The Shuffle in Nijmegen ging om te vieren dat ze in onze stad al 15 jaar balfolk organiseren! Dat werd gevierd met maar liefst 2 dagen dansen: zowel op zaterdagavond als op zondag overdag.

Omdat er natuurlijk ook dansers van buiten Nijmegen kwamen, had ik Mariken, Jildou en Wouter uitgenodigd om bij mij te blijven slapen tussen alle dansjes door. Hoewel we ‘s nachts bij thuiskomst om half 3 gelijk in bed crashten, was het de volgende ochtend relaxed wakker worden met uitgebreid ontbijt brunch (inclusief heerlijke bananenpannenkoekjes van Jildou). <3

Om half 1 stonden we alweer op de dansvloer en pas rond half 8 ‘s avonds verliet ik het pand in een heerlijke dans-roes.

Ik heb het gevoel dat ik het hele weekend zowel fysiek als mentaal ‘open’ heb gestaan, wat tot heel veel fijne connecties leidde – op de dansvloer en erbuiten. Zoals ik zelf zing in één van onze Androneda-nummers: “Es ich open stoan, ich vol loup, en gans euversjpeul; geit de ratio oet en doan ich alles op geveul!” Het was dan ook een echt gevoelsweekend.

Balfolkers zijn dan ook zulke fijne mensen! Op een gegeven moment was er een pauze vanwege een bandwissel en wilde ik wat drinken gaan halen. Ik zag dat mijn portemonnee niet meer in mijn tas zat en realiseerde me dat ik die op de bar had laten liggen toen ik tijdens de vorige bandwissel een drankje kocht. Maar ik wist ook meteen: die ligt er nog, of iemand heeft die achter de bar laten wegleggen. En jawel hoor: mijn portemonnee bleek nog op exact dezelfde plek op de bar te liggen als waar ik hem zo’n anderhalf uur geleden had achtergelaten. Balfolkies: ik hou van jullie! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.