Een Fantastisch Folkbal

Van mij mogen alle folkbals zijn zoals het bal gisteren in de Junushof in Wageningen! Wat was het fantastisch!!

Dit bal had echt alle elementen waar ik blij van word:

 • Korte reisafstand: ik ben er in slechts 30 minuten rijden.
 • Een heel mooie locatie: een goede, grote vloer met veel zitgedeeltes die wel afgeschermd zijn van het dansgedeelte maar er toch ook weer mee in verbinding staan.
 • Goede bands: Nubia begon met fijne intieme muziek en daarna kwam Man Encantada met heerlijk energieke muziek waarop ik niet stil kon blijven staan! Ik was vooraf bang dat er te veel obscure dansjes gespeeld zouden worden of voornamelijk bourrées, maar dat was gelukkig niet het geval.
 • Lekker eten: tussen de twee bands door is er altijd een potluck maaltijd en dus staan de tafels bomvol met door iedereen meegenomen lekkers. Dat is altijd genieten en gisteren ook weer. Er waren zelfs toetjes in Halloween-thema!
 • Zingen! Tijdens het eten ging het over dingen die we vroeger keken op tv en vervolgens begonnen mijn tafelgenoten en ik spontaan een complete rits introtunes van series uit onze kindertijd ten gehore te brengen. Hoera voor like-minded people (en van dezelfde generatie)… gelukkig ben ik niet de enige die al die liedjes nog letterlijk kan meezingen!  :lol:
 • Een massagetreintje, op de trap. Prrrrr….. that’s the spot! ^_^
 • Knuffels…. heel veel knuffels…. <3
 • En natuurlijk last but not least: dansen!! Wat een hoop leuke, fantastische mensen waren er en wat heb ik onafgebroken fijn gedanst. Van zwoele mazurka’s tot energieke tovercirkels tot wederom het betere gooi- en smijtwerk: Luc heeft namelijk weer wat lift-technieken op me toegepast en ik vond het heel bijzonder hoe makkelijk alles ging, zonder erop te moeten oefenen! Het scheelt enorm als je een danspartner hebt die je vertrouwt, omdat die precies weet hoe en waar die je moet optillen en met welke snelheid, want dan hoef ik alleen maar (inmiddels automatisch) te reageren op wat ik voel in plaats van er over na te denken en dan komt het vanzelf goed. “Deze lift zal ik niet zomaar op je toepassen hoor, maar het idee is dat ik je zo optil en je daarna via een koprol achterover op mijn schouder leg, waar je dan horizontaal op balanceert.” “Okee, klinkt gaaf, doen we!” *Hop, til, smijt, balanceer…. succes!*  :D
  Zelfs even aan de kant staan tijdens een dansje en gewoon kijken naar hoeveel lol anderen op de vloer hadden, was genieten! <3 En hoewel ik niet met iederéén op mijn lijstje heb kunnen dansen, is het wel gelukt om de meesten tijdig te vinden op de vloer. Gelukkig is er binnenkort weer balfolkfestival CaDansa!, zodat ik alsnog met de anderen kan dansen – en met de rest gewoon weer opnieuw! ^_^
Foto schaamteloos gejat van Alyson Farmer, want ik was zelf veel te lekker aan het dansen en socializen om foto’s te nemen. :-)

One comment

 1. Alyson says:

  Zingen! Tijdens het eten ging het over dingen die we vroeger keken op tv en vervolgens begonnen mijn tafelgenoten en ik spontaan een complete rits introtunes van series uit onze kindertijd ten gehore te brengen. Hoera voor like-minded people (en van dezelfde generatie)… gelukkig ben ik niet de enige die al die liedjes nog letterlijk kan meezingen! ”

  Haha, altijd goed :) <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.