Schoenenstellage

Een tijdje geleden vond ik bij de Blokker zeer handige schoenenrekjes. Ik kocht er één, en na een kleine reorganisatie van de slaapkamer, een tweede erbij.

Volgens de fabrikant kunnen er drie paar schoenen op een plank, maar met een beetje duwen kunnen er best vier op. Vijf zelfs, als het slippers betreft die je in elkaar schuift.
Desondanks was er niet genoeg opbergruimte, dus stond een deel van mijn schoenenimperium nog verstopt onderin mijn klerenkast. Uit het oog, uit het hart – dat kon ik mijn lievelingen eigenlijk niet aandoen. Dus moesten er meer rekjes komen.

Probleem: er is niet zoveel vrije muurruimte in onze slaapkamer.

Oplossing: de hoogte in, in plaats van de breedte. In de vorm van een kast, in plaats van een laag rekje.

Probleem: de doorgang achter het bed is ook al niet ruim. Een houten kast met dichte planken kon ik wel timmeren, maar zou heel massief en aanwezig overkomen.
Planken in roostervorm aan een rail kopen zou een optie zijn, maar de muur in kwestie is niet zo dik en bovendien zijn die rails erg lelijk. En het spul is nogal aan de prijs.

Dus googlede ik naar hoge schoenenrekken. Ik vond er uiteindelijk één die geschikt leek, maar die bleek geen echte plankjes te hebben; alleen twee stangen. Dus je schoenen staan niet bepaald stabiel en als je hakkenschoenen wil opbergen, steken ze aan de achterkant uit waardoor je het schoenenrek niet strak tegen de muur kunt zetten.

Oh well. If you can’t buy it, make it.

Dus stuurde ik Mark op queeste om nog twee van die schoenenrekjes die ik al had, te kopen (is ‘t geen schat?) en haalde ik de ijzerzaag uit de schuur.

Bovenkantje van het ene rekje eraf….

Dopjes aan de onderkant van het andere rekje er eenvoudig af wippen met bruut geweld vermorzelen….

Stuk rondhout, dat over was van een vorig knutselproject, in stukjes zagen en in de openingen van het onthoofde rekje stoppen…

En stapelen maar!

Herhaal met de andere twee rekjes.

Resultaat:

Episch schoenenrek is episch B-)

Ik heb nu zelfs in het midden, waar de twee rekjes samenkomen, een iets hoger schapje voor halfhoge laarsjes. En het past er nét allemaal in! Alleen mijn sportschoenen gingen er niet meer bij. Nadeel: nu geldt dus, net als voor mijn kleding, iets erbij = iets eruit.

Misschien ook wel goed. Want nu ik het allemaal zo bij elkaar zie… heb ik misschien inderdaad wat veel schoenen… :-X
(En ja, onderin de kast vond ik ook nog een paar waarvan ik vergeten was dat ik het had)

6 comments

  1. Zwusje says:

    Holy …. :o
    Hier kun je eigenlijk alleen nog maar respect voor hebben, want dit is beyond episch! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.