Omen special: de runengrot

Zondag mocht ik mee op Omen special. Niet dat jonkvrouwe Aimée als zo’n prettig reisgezelschap wordt gezien, maar een extra genezer erbij is altijd handig en bovendien kon degene die in eerste instantie was gevraagd, niet (wat ik natuurlijk alleen OC te horen kreeg ;-) ).

Het doel was, om meer kennis te vergaren over bepaalde onbekende runen, die op Fithe’s zwaard staan en blijkbaar ook in een bepaalde grot gesignaleerd waren. Dus wilden we naar die grot. Ergo: enkele dagen reizen door niet ongevaarlijk terrein.

Om heel eerlijk te zijn was het plot niet bepaald superspannend of bijzonder. Het was vooral een hoop lopen door het bos (arme Mark; in al dat harnas is dat voor hem altijd flink afzien) en wat NPC’s neerslaan. Desondanks heb ik een leuke middag gehad. Het was lekker om weer even vrouwe Aimée te kunnen spelen en ook fijn om een aantal mensen weer even te spreken.

Leukste momentjes:
Verraden worden door Quelzar (tijdens een poging tot gijzeling: “Je kunt beter haar nemen dan mij, zij is meer waard!”), wéér een groepje Orde van de Hamer tegenkomen (“Jullie willen zeker ook al dat tablet terug? Jullie willen er zeker ook niet over praten? Dachten we al. Daar gaan we weer.” *charge!*) en samen met brother-in-bandages Bertram een dwerg op het nippertje genezen van een magische én vergiftigde pijlwond (en nou nooit meer beweren dat spelers geen moeite doen om een NPC te genezen – weet je hoeveel mana er in die kerel is gepompt?!).

De missie eindigde redelijk succesvol. We verkregen de informatie waar we naar op zoek waren. Okee, er is onderweg misschien een belangrijk runentablet gesneuveld. En we hebben misschien een nieuwe oorlog met een naburige stam ontketend. Maar hee, alles heeft zijn prijs, toch? Bij dezen vast onze excuses aan onze mede-dorpelingen. Het was allemaal Fithe’s schuld. Echt.

Gerelateerde posts

10 comments

  1. Alice says:

    *mutters* Niet mijn schuld! Maar dankjewel voor het meegaan. Dat andere niet weten van de runen. Sorry ik spreek niet met iedereen, de meeste willen niet eens met mij praten :) Ik krijg tenslotte overal de schuld van ;)

  2. Lenny says:

    Er zijn anders meerdere ooggetuigen dat er een witte vlek met een mega-oversized-zwaard ineens op een wachter afstormde en ‘m in elkaar begon te meppen, terwijl wij nog braaf stonden te polderen over onze opties… :-P

    Maar okee, dat tablet was niet jouw schuld. Dat was die lompe dwerg :-P

    @Kenshin: Je hoeft niet te wachten op de zieners. Zodra je ons het dorp in ziet hollen, dan mag je gelijk beginnen met meppen op de meute die ons op de hielen zit :-X

  3. Alice says:

    Hij stond niet braag te wachten, hij stond met getrokken boog! Ik deed wat iedereen wou maar niet deed. Iedereen heeft gezegd dat ze wilden aanvallen. Ik was juist een van de weinige die bezwaar aandroeg, maar dat is wat je dan weer niet zegt he :) Maar we zullen wel zien hoe dit uitspeelt.

    En ja we hoeven denk ik niet op de zieners te wachten. Dit was al een probleem die we hadden voor de special. Wellicht nu wat versnelt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.