Berchmania!

Na al het gezeur over ons gebouw (het Berchmanianum genaamd), tijd voor weer eens wat leuks: Berchmania! Dik twee jaar geleden werd een wintervariant van dit festivalletje voor het eerst georganiseerd als kennismaking voor ons met ons toekomstig pand en blijkbaar willen ze het iedere twee jaar gaan herhalen.

Vanuit mijn kantoorraam kon ik ze sinds gisteren al bezig zien (en horen…) met de opbouw van alle tenten. Gezien de voorspelde regen hadden ze er last-minute nog één extra laten komen, wat achteraf maar goed ook bleek.

Om 4 uur ‘s middags stroomde het pand leeg, konden we onze gratis consumptiebonnen ophalen en gaan luisteren naar muziek of meedoen met workshops, gegeven door collega’s.

Er was keuze genoeg: van workshops fotografie tot origami en van egelhuisjes bouwen tot wijn proeven. Ik begon met een heuse escape-room in ons pand! Hij duurde maar een kwartiertje maar hij was superleuk opgezet. We hadden nog 50 seconden op de klok toen we er uit kwamen! B-)

Collega Sjoerd speelde in de singer-songwriterstent, dus daar ben ik even gaan luisteren. Arme jongen, hij moest zijn optreden uitstellen omdat er niet op te spelen was tegen het geweld van het hoofdpodium en dus wachten op hun pauze. Maar vervolgens bleken de egelhuisjesmakers direct naast ons zeer enthousiast aan de slag te gaan met de decoupeerzaag…

Met een puntzak friet en broodje hamburger van de eetstandjes in de buik wachtte ik op de karaoke, maar die werd helaas afgeblazen omdat het begon te hozen en veel mensen inmiddels naar huis waren. Ik ben om kwart over 8 ook maar gegaan. Maar wel mét de eerste prijs vanwege het winnen van de pubquiz op zak! B-)

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.