Asbestdrama – het vervolg

Een tijdje geleden schreef ik dat het schoorsteenveegbedrijf dat mijn ventilatiepijp stuk had gemaakt, had aangegeven dat ze mijn claim naar hun verzekering hadden doorgestuurd. Ik had daar mijn twijfels over, maar vooruit, fingers crossed.

Na twee weken had ik nog niets van hun verzekeraar gehoord. Volgens mij is twee weken een normale termijn om in ieder geval een bevestiging van ontvangst te sturen, dus mailde ik weer naar het schoorsteenveegbedrijf, en vroeg ze nogmaals om de contactgegevens van de verzekeraar zodat ik dit direct met de verzekeraar kon oppakken, en hen niet meer lastig hoefde te vallen.

Niet geheel verrassend ontving ik geen enkele reactie op mijn mail.

Dus belde ik hen vandaag op om er naar te vragen. Niet geheel verrassend was het een dramatisch gesprek.

De eigenaar die ik sprak, weigerde domweg om mij de contactgegevens, of zelfs maar de naam van de verzekeraar te geven. Sterker nog, vervolgens ging hij beweren dat ik een schandalig slecht mens was, omdat ik zou hebben geprobeerd hen te laten opdraaien voor de kosten van mijn asbestverwijdering!

Serieus: hij beweert dus echt dat ik hun bedrijf heb ingeschakeld, wetende dat mijn ventilatiepijp van asbest was, in de hoop dat zij het stuk zouden maken, zodat ik op hun kosten alle asbest uit mijn huis kon laten verwijderen! :-O

Hij beweert ook nog eens glashard dat ik heb toegegeven dat ik wist dat de pijp van asbest was. Wat natuurlijk absolute onzin is. En hij gaf aan dat hij zich er hard voor ging maken om alle kosten op mij te verhalen (welke kosten? die de verzekeraar uitbetaalt?) en dat hij mij ging aanklagen omdat ik zijn medewerker bewust in gevaar had gebracht met asbest.

Mocht het echt een rechtzaak worden dan is dit natuurlijk een belachelijke aanklacht. Wie gaat er nou iemand inhuren in de hoop dat hij schade maakt aan je huis? Bovendien, wat ik ook aan de telefoon heb proberen uit te leggen: ik heb er juist voor gekozen om niet alle asbest te laten verwijderen, omdat dat veel te veel gedoe zou worden (opnieuw betegelen en stucen van de toiletten en opnieuw aanbrengen van de plafonds) en in plaats daarvan de boel te laten coaten. En de wel bereikbare asbestbronnen die ik ook meteen heb laten verwijderen omdat de saneerder toch kwam, heb ik helemaal niet in rekening gebracht bij de schoorsteenveger, dat heb ik op eigen kosten laten doen. Maar er was echt geen speld tussen te krijgen, en hij heeft op een gegeven moment gewoon opgehangen.

Lekker dan. Het enige wat ik nu dus kan doen is afwachten. Afwachten of ik ooit iets van een verzekeraar ga horen en afwachten of ik een dagvaarding in de bus ga krijgen. Mijn vermoeden is dat ik van beide nooit meer iets hoor. En dat ik de schadepost van €3600 uit eigen zak mag betalen en dit bedrijf gewoon wegkomt met zijn tactiek om klanten af te schrikken met dreigementen, om maar geen verantwoordelijkheid te hoeven accepteren en schade te moeten vergoeden. :-(

Gerelateerde posts

One comment

  1. Boukje says:

    Wat the f*ck, stelletje idioten daar :( ik zou bijna zeggen, neem een advocaat in de arm, maar ik vermoed dat je daar weinig mee opschiet tenzij je harde bewijzen hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.