Shoe splurge

Schoenen vinden die ik mooi vind én die lekker zitten is vaak een uitdaging. Veel damesschoenen hebben een relatief puntige teen en dat werkt niet voor mijn voeten. En blijkbaar heb ik een ouderwetse smaak. Sneakers zijn momenteel de trend, maar dat is totaal niet mijn stijl. Ik houd juist heel erg van Mary Jane-schoenen (pumps met een bandje), want die kunnen heel sierlijk zijn en gewone pumps vallen van mijn voeten tijdens het lopen. Maar sierlijke Mary Janes met niet al te hoge hakken zijn heel lastig te vinden op het moment.

Dus toen er ineens een Facebookadvertentie van Memery langs scrollde op mijn tijdlijn, was ik gelijk verkocht! Het bleek een winkel in Denemarken te zijn die voornamelijk schoenen in vintage-stijl verkoopt. Nou vind ik lang niet alle vintage-modellen mooi, maar ze hadden fantastische Mary-Janes in het rood. En toen ik verder neusde op hun site, vond ik ook nog eens supergracieuze zwarte laarsjes!

Dat ze in het buitenland zitten schrok me wel af. Normaal gesproken koop ik nooit kleding van over de grens online, want de kans dat iets me past is heel klein, vooral bij schoenen, en terugsturen over zo’n afstand is niet alleen niet duurzaam maar doorgaans ook erg prijzig. Maar deze winkel had een heel klantvriendelijke retourpolicy en ook nog eens gratis internationale verzending! Uiteraard heb ik 3x de hele site doorgenomen om te kijken of het niet zo’n nep-site of dropshipper van Chinese kopieën was, maar nee, het leek allemaal heel echt en betrouwbaar. Dus nam ik de gok.

En wat denk je? De bestelling arriveerde mega-snel, allebei de paren passen perfect, zitten heerlijk en zien er fantastisch uit!! <3 <3 <3

Okee, dat mag ook wel voor de prijs die ik ervoor heb betaald. :-X Maar het zijn dan ook bijzondere schoenen en mijn ervaring is dat goede schoenen nu eenmaal geld kosten. Dat het kwaliteit is, kun je niet alleen merken aan het draagcomfort en het uiterlijk, maar ook doordat er reserveveters, reserve-oogjes en reserve-hakzooltjes bij geleverd werden.

De laarsjes zijn 1915/1920-model, maar ik denk dat ik ze ook best voor LARP zou kunnen gebruiken en onder een van mijn Victoriaanse outfits zou kunnen dragen.

Ik was dus al helemaal blij, maar toen pakte ik ook nog mijn Zalando-bestelling uit, waar ik eigenlijk een stuk minder vertrouwen in had. Maar hoezee ende hoera: zowel het mouwloze topje (niet op de foto) als de broek bleken te passen! Afvallen maakt het zó veel makkelijker om passende kleding te vinden… (Okee, de broek moet ik korter maken; voor de foto heb ik de pijpen vast omgespeld, maar da’s structureel een probleem.) En wat fijn om weer een broek erbij te hebben waar ik niet drie vuisten tussen de band en mijn rug kan stoppen, of die noodgedwongen wijde in plaats van strakke pijpen heeft!

Stuff that fits! Me happy!! ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.