Blokes, Babes & Bandersnatches

Ik ben niet iemand die per definitie alles wat Alice in Wonderland-gerelateerd is moet kopen, gaan bekijken of doen, maar toen ik een tijdje geleden een aankondiging voorbij zag komen dat CluedUpp Games een soort van outdoor escaperoom in Nijmegen organiseerde, wilde ik daar graag bij zijn. Dus nodigde ik een groepje gezellige mensen uit, waarvan ik vermoedde dat ze dit ook wel konden waarderen: Deniece, omdat ik wist dat zij ook Alice-fan is en enigszins in de buurt woont, en Jeroen, Bertine, David en Bas, omdat we ooit met z’n allen op Orenda larpten, waar ik Alice was, en we ook al eens in het kader daarvan samen een Alice in Wonderland-escaperoom hadden gedaan.

Het idee achter het spel was dat je met je team een app installeerde op je telefoon en dan aan de hand van een plattegrond met ‘points of interest’ die in de loop van het spel verschenen, verschillende locaties in het centrum van Nijmegen bezocht, waar je opdrachten of vragen kreeg in Alice in Wonderland-thema. De groep die het snelste klaar was, was de winnaar. Je kon op ieder gewenst moment tussen 8 en 2 uur beginnen; ze gaven aan dat de meeste groepen er namelijk 2 tot 3 uur over deden en je moest uiterlijk om 5 uur klaar zijn met het spel. Je verkleden in het thema was niet verplicht, maar werd wel gestimuleerd.

Vooraf hadden we voorpret via de chat en bedachten we een groepsnaam (Blokes, Babes & Bandersnatches). Verkleden leek me uiteraard erg leuk, maar ik wist niet of dat voor iedereen in mijn team gold, dus gaf ik aan dat het optioneel was en dat iedereen zo veel of weinig mocht doen als die wilde. Maar dat bleek geen enkel probleem: iedereen was enthousiast en er werd letterlijk en figuurlijk vanalles uit de kast getrokken! Tsja, dat krijg je met Alice-fans en LARPers. :-)
Ik wilde graag mijn Alice-jurkje aan, maar dacht dat dat natuurlijk niks ging worden, eind oktober. Het zou vast koud en regenachtig worden. Maar niets bleek minder waar: het was een prachtige dag en dik 20 graden! Dus mijn jurkje met korte mouwen was juist perféct! <3
Omdat ik vond dat het vooral leuk moest blijven had ik ook gezegd dat iedereen gewoon het personage moest kiezen dat die leuk vond en er dus best meerdere mensen hetzelfde personage mochten zijn, waardoor we eindigden met 1 Alice, 1 White Queen en maar liefst 4 Mad Hatters. :lol:  Ook opvallend: niemand vroeg of we ons pas ter plekke zouden gaan omkleden, iedereen kwam gewoon direct vanaf de parkeerplaats of trein in kostuum aanzetten! <3

Want omdat diverse mensen vanuit de andere kant van het land moesten komen, hadden we afgesproken om eerst lekker ergens te gaan lunchen en bij te kletsen, alvorens ons naar de startlocatie te begeven. We begonnen dus met ons buikje heerlijk vol pannenkoeken. :-9

We hadden gelijk veel bekijks en kregen van meerdere mensen uit het winkelend/terraszittend publiek de vraag waarom zo veel mensen verkleed rondliepen. Want het bleek te stikken van de deelnemende groepjes in kostuum! Echt superleuk, om in het hele centrum clubjes mensen in uiteenlopende mate van gekostumeerdheid te zien rondbanjeren met hun telefoon in de hand en op dezelfde plekken te zien samenscholen!

Het spel op zich was niet supergoed – aan de interface had een hoop beter gekund, de vragen en opdrachten waren van wisselende kwaliteit en er waren wat gemiste kansen: er werd eigenlijk amper gebruik gemaakt van punten die specifiek waren voor de Nijmeegse omgeving en er was ook geen virtual reality-laagje ofzo, waardoor je Wonderland-personages zogenaamd op straat zag staan.

Desondanks hebben we heel veel lol gehad. Initieel wilden we natuurlijk toch wel gaan voor de winst, maar toen we startten zagen we al dat er een team was dat een tijd van rond de 1:22:00 had geklokt. Die hadden we kunnen proberen te verslaan, maar dat had betekend dat we echt moesten racen en daardoor waarschijnlijk niet optimaal konden genieten van de spelervaring. Dus namen we iets meer de tijd om de begeleidende verhaaltjes door te lezen (nou ja, meestal) en indien gevraagd op de foto te gaan met willekeurige winkelende mensen die onze outfits gaaf vonden. :-)

We hebben uiteindelijk de 35e plaats behaald. Het leaderboard gaf maximaal 100 teams weer, dus ik heb geen idee hoeveel er in totaal mee hebben gedaan, maar het was echt loeidruk en er waren veel meer groepen op de been dan ik had verwacht! (De snelsten hadden het overigens in nét geen uur gedaan.)

We vinden overigens dat we zeker de leukste teamnaam hadden!

Na al dat rondrennen en hersenkraken hadden we wel een drankje (of twee, of drie) verdiend vonden we, en ploften we neer op een terrasje. We zijn, behalve Deniece, daarna ook nog blijven hangen om samen te dineren bij De Hemel. We hebben daar tot 8 uur buiten gezeten, onder de sfeervolle lichtjes in de bomen terwijl het al donker was. Wat hebben we onwijs geboft met het weer! En wat was het een gezellige dag!! <3 Het komt er dus op neer dat we maar gauw wéér samen wat leuks moeten gaan doen. ^_^

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.