Alice in VR

Aangezien we een paar maanden geleden hadden getraind met het spelen van een VR-escaperoom, vonden Jeroen, Bertine, David en ik dat we inmiddels wel klaar waren voor de meer gevorderde versie waar we oorspronkelijk naartoe wilden: de Alice in Wonderland VR-escaperoom!

Zoals inmiddels al enigszins traditie is, begonnen we met een lunch vooraf, zodat we ook even konden bijpraten met ons Orenda-clubje. En toen was het brillen op, controllers in de hand, en down the rabbit hole!!

Het was op zich fijn dat we al eens eerder een virtual reality-spel hadden gedaan, maar ik vermoed dat we deze ook best zonder oefening hadden kunnen spelen. De puzzels waren iets complexer en sommige hebben we min of meer per ongeluk opgelost, maar we eindigden met nog net iets minder dan 10 minuten op de klok! De setting was mooi en er zaten zeer veel herkenbare Alice in Wonderland-elementen in het spel, zoals het rood verven van rozen en het spelen van croquet met flamingo’s. Maar het was zoals te verwachten visueel wel erg gebaseerd op de film van Tim Burton. Al kon ik die ene zeer subtiele verwijzing naar het boek erg waarderen: één van de codes die we ergens op toe moesten passen was 1865, wat ik gelijk herkende als het jaar waarin “Alice’s Adventures in Wonderland” was gepubliceerd. Toch nog een klein nerd-momentje. 😎

We speelden deze game in Amersfoort, maar ik vond de locatie wat minder dan die waar we de vorige keer waren. Het was er druk, waardoor we later begonnen dan gepland, en we hadden geen eigen ruimte, maar deelden de hokjes met andere bezoekers die andere spellen speelden, waardoor je soms wel wat geluidsoverlast had. En de headset zat hier met een kabel aan de muur vast, waardoor je niet goed zelf mee kon draaien met het beeld: om je as draaien kon je beter doen via de controllers. Dat voelde minder natuurlijk en liep niet altijd even soepel. Desondanks hebben we ons wederom goed geamuseerd!

We hadden een arrangementje genomen en konden daardoor na afloop ter plekke genieten van avondeten. Want ook al sta je een uur lang op dezelfde plek, al die mentale inspanning maakt toch hongerig! 😋

We hebben ook gelijk een nieuwe datum geprikt voor een volgende escaperoom, maar dat wordt toch weer gewoon eentje waarbij je fysiek aan spulletjes mag prutsen en waar de puzzels grotere breinbrekers zijn. En er is ook al gesproken over een bordspellen-avondje, dus we hebben alweer een hoop leuks om naar uit te kijken! 😊

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.