Killers of the Flower Moon

Toen ik met Mark naar The Expendables 4 ging, zag ik in de bios een voorfilmpje van ‘Killers of the Flower Moon’. Dat zag eruit als een zeer veelbelovende film (zeker nadat we The Expendables hadden gezien…). Daar wilde ik dus ook wel heen.

Ik stelde tijdens ons Heksengodinnenweekend voor om er met z’n viertjes naartoe te gaan. De andere meiden leek het ook een goede film, maar vonden 3,5 uur wat lang, dus werd het toen een andere.

Gelukkig durfde Richard wel de lange zit met me aan, dus zijn we gisteravond eerst gezellig samen gaan eten in Tilburg en installeerden we ons vervolgens in de stoelen (helaas geen moderne exemplaren die onderuit zakken).

Tot onze verbazing was er geen pauze in de film. Maar ach, we zijn allebei filmdagen gewend, en we hadden genoeg tijd om vooraf snacks in te slaan, dus we hebben het prima overleefd.

En de film was ook goed! Niet zo intens als ik gehoopt had, maar hij bleef wel bijna de hele tijd boeiend genoeg om de aandacht vast te houden. En dat terwijl er slechts één explosie in zat. 😉

De film gaat over indianenstam de Osage rond de jaren ’20 in de vorige eeuw, die land bezitten waar olie op wordt ontdekt, waardoor ze ineens belachelijk rijk worden. Uiteraard aasgieren blanke mensen op hun geld en worden er dus nare spelletjes gespeeld om het te bemachtigen: vrouwen uit de stam worden gehuwd zodat het geld via erfrecht naar de echtgenoot gaat, nadat de lokale stamleden een voor een worden vermoord. Het trieste is natuurlijk dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en echte mensen.

Ondanks het trieste verhaal is de film dus wel een aanrader en bovendien was het een heel gezellige avond! 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.