De Heksengodinnen in Groningen

Wat was het weer een fijn weekendje weg met mijn lieve Heksengodinnen-vriendinnetjes! Van vrijdag tot en met zondag hadden we via Airbnb een schattig klein schipperswoninkje in Groningen gehuurd. Ditmaal geen weekendje dwalen door de bossen of vage workshops doen dus, maar lekker shoppen en sight-seeing in een stad voor de verandering!

Wandelen was sowieso niet echt een optie geweest, want het was helaas erg regenachtig. Gelukkig waren er ook droge momenten, dus we hebben op zaterdagochtend lekker kunnen shoppen zonder weg te spoelen. Zo zijn we onder andere met z’n allen los gegaan in een sieradenwinkeltje dat Suus had gespot, en konden we de rest van het weekend trots onze nieuwe oorbellen of kettinkjes dragen.

Uiteraard hebben we ook lekker gegeten en (te) veel gesnackt. Want hee, taart is een prima tussendoortje bij alle uitstapjes en het is ook weer pepernoten-seizoen!

Euhm, nee, mijn selfies zijn helaas niet helemaal om over naar huis te schrijven, maar hee, je ziet dat het gezellig was, toch? 🙂

Zaterdagavond pikten we een bioscoopje: ‘Mystery in Venice’, oftewel de nieuwe film met Agatha Christie’s Hercule Poirot als detective. Ik vond hem okee: sfeervol, maar iets te bovennatuurlijk voor mijn smaak, ik houd juist van de rationele aard van Poirot. 🙂

En daarna doken we ook nog even de kroeg in – want hoewel we eigenlijk vet wilden gaan stappen, bleken de feestjes pas om 11 uur ‘s avonds te beginnen en aangezien het natuurlijk not done is om gelijk vanaf de starttijd aanwezig te zijn, werd ons oude besjes dat toch iets té laat. 🤪

(Engels sprekende ober: “What would you like to drink?”
Ik: “I’d like a licor cuarenta y tres, please.”
Ober: “I’m sorry, what?”
Ik: “Licor cuarenta y tres.”
Ober: “What?”
Ik: *wijst drankje op de kaart aan*
Ober: “Oh, liquor forty-three!”
Toen ik daarna een Tia Maria wilde, vroeg ik me hardop af of ik dan een ‘Aunt Mary’ bij ‘m moest gaan bestellen, maar dat vonden mijn vriendinnetjes te vilein… 😈 (Hee, er is een reden dat ik doorgaans weinig alcohol drink! 😝))

Op zondag moesten we op tijd de woning weer verlaten en zijn we nog even naar ‘De Buitenplaats’ in Eelde gereden, wat een mooie tuin, oud gebouw en museum met een hoop kunstwerken was. En waar je goed kon lunchen. En taartjes kon eten. *Burp*

Ik ❤️ dit soort deurtjes. Ik wil er thuis ook zo eentje!

Maar natuurlijk draaide dit weekend niet alleen om uitjes en eten: het allerbelangrijkste was om weer eens goed bij te praten. En dat hebben we gedaan. Er is tot laat in de avond lief en leed gedeeld, er zijn intieme verhalen uitgewisseld (ook na al die jaren kun je elkaar nog verrassen! 😄) en er zijn een hoop vrouwendingen besproken. Geen oordeel, wel veel begrip en steun. Wat is het toch heerlijk om jullie als vriendinnetjes te hebben, meiden! ❤️

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.