Straatmuzikanten

Ernic en ik liepen al een tijdje met het plan rond om in het centrum van Nijmegen te gaan spelen. Gewoon omdat het leuk is, omdat het een goede oefening zou zijn en omdat we benieuwd waren hoe ‘gewone mensen’ op ons zouden reageren. Want festivalpubliek is uiteraard net iets specifieker geïnteresseerd in onze muziek en outfits.

Vanmiddag kwam het er eindelijk van en zochten we om te beginnen een plekje op Plein ’44.

We hadden de gemeentelijke regels netjes bestudeerd, dus we wisten dat we geen vergunning nodig hadden, maar ook niet langer dan een half uur achter elkaar op dezelfde locatie mochten spelen. En slechts 10 minuten als er terrasjes nabij waren. Begrijpelijk.

Plein ’44 was wat dat betreft ideaal: als je in het midden gaat staan, sta je niet direct bij een terrasje te tetteren, maar wel bij bankjes waar mensen kunnen komen zitten om te luisteren (of weggaan zonder te moeten wachten op de rekening…). En we trokken zo behoorlijk wat bekijks.

image

Uiteraard liepen de meeste mensen gewoon door, maar dat is logisch want die komen om te winkelen. Desondanks kwamen diverse mensen actief naar ons kijken en luisteren, soms ook meerdere nummers! En nog beter: we hebben geen enkele négatieve opmerking gehad, wat ik eigenlijk wel verwacht had. Niet iedereen houdt immers van harde doedelzakken. Van de andere kant kan ik me voorstellen dat mensen ons in ieder geval een grappig plaatje vinden, al waarderen ze niet specifiek ons soort muziek.

De meest memorabele opmerkingen die we te horen kregen:
– “Zijn jullie vader en dochter?”
– “Zijn jullie de mol?” (blijkbaar was er een spel bezig in het centrum en men dacht dat wij er onderdeel van waren)
– “Hee, die film heb ik gezien!” (door een klein meisje, wijzend naar ons bord met op Alice in Wonderland gebaseerde afbeelding)

Er zijn 4 of 5 mensen die een visitekaartje hebben meegenomen. Ben benieuwd of dat nog wat oplevert, al was het maar een like op Facebook.
Grappig genoeg kwamen we iemand tegen die ons een folder van het Gebroeders van Limburgfestival wilde overhandigen. Nee dankje, we zijn al ingepland :-P

Voor het geld deden we het niet, maar uiteraard hadden we voor de vorm en uit nieuwsgierigheid wel een bakje voor ons neergezet. Vooral kinderen vonden het leuk om daar wat in te mogen gooien. Een groepje jongens gaf ons al geld voordat we klaar waren met opbouwen, gewoon omdat we er zo leuk uitzagen :-D

image

Tot onze verbazing bleken we na een kleine 3 uur spelen, maar liefst €35,32 te hebben opgehaald! Er zaten enerzijds stuivers en centen in, maar ook munten van 1 of 2 euro. Dus na afloop zijn we lekker even op een terrasje gaan zitten :-)

Dat doen we zeker nog een keer!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.