Collectepromotie

Een week of wat na mijn verhuizing werd ik gebeld door de Dierenbescherming. De lokale wijkcoördinator voor de collecte had ineens afgezegd. Of ik dit jaar niet de functie van wijkcoördinator wilde vervullen, in plaats van alleen maar collectant te zijn?

Tsja, ik wist dat het er een keer van ging komen. En aangezien ik toch niks te doen heb in mijn leven (*kuch*) heb ik ja gezegd. Beestjes helpen is immers belangrijk genoeg om tijd voor te maken.

Dus staat er nu een grote doos bij mij thuis met collectebussen (graag zelf in elkaar zetten en verzegelen), instructieboekjes, bedankjes, en andere materialen. Gisteravond heb ik plattegrondjes zitten tekenen met de stratenverdeling. De bussen moet ik later deze week gaan afgeven bij de collectanten en na afloop van de collecteweek moet ik samen met de collectanten hun opbrengst gaan tellen (dat gebeurde andere jaren centraal, maar het decentraal laten doen scheelt blijkbaar een hoop tijd voor de Dierenbescherming).

Als wijkcoördinator hoef je niet zelf ook te gaan collecteren. Maar dat ga ik wel doen, anders halen we helemaal niks op…

Ik had 6 collectanten op mijn lijst staan die ik moest bellen. Dat was inclusief mijzelf. Maar eentje bleek verhuisd naar een andere wijk, een tweede had dit jaar geen tijd, en een derde heeft vanochtend alsnog afgezegd vanwege een ontstoken enkel. Dus dan blijft er niet veel over.

Oftewel, mocht iemand nog tijd over hebben in de week van 2 t/m 7 oktober: meld je aan als collectant! Je helpt ons en de dieren er enorm mee!

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.