Darcy’s dansworkshop

Over een paar weken is Dancing at the Darcy’s, een Victoriaans LARP-evenement dat zich afspeelt tijdens een bal. Dus dan moet er uiteraard ook gedanst worden!

Rinske en Koen gaan er IC danslessen geven, maar gisteravond boden zij en de organisatie een OC-mogelijkheid aan ons om de dansen alvast te leren.

Op zich pik ik nieuwe dansen makkelijk genoeg op, dus wat dat betreft was het geen must om er bij te zijn. Maar ik had twee andere goede redenen:
– Ik speel de dochter van Koen, de dansmeester. Dus het is nogal onlogisch als ik ter plekke net als de anderen alles nog vanaf het begin moet leren! IC hoor ik al die dansen uiteraard al lang te kennen.
– Ik draag een baljurk met crinoline (hoepelrok). De dansen die we leren zijn eigenlijk uit de Regency-periode (een stuk vroeger dan de tijd waarin we spelen) omdat die dansen makkelijker aan beginners te leren zijn. Dus die dansen houden nog geen rekening met grote hoepels en meters stof om je heen. Zou ik uberhaupt in mijn jurk kunnen dansen…?

Dus meldde ik me aan en nam ik mijn hoepelrok en petticoat mee, om over mijn gewone kleding te dragen als test. :-)

En maar goed ook dat ik ben gegaan. Dansen in een hoepel bleek eigenlijk niet zo’n probleem, zolang ik maar oppas bij het achteruit lopen (kont omhoog gooien helpt! :-) ) en er bij de rijtjesdansen genoeg ruimte wordt gehouden tussen de dansparen. De individuele pasjes pikte ik ook snel genoeg op. Maar de volgorde van al die pasjes… in de rijtjesdansen heb je steeds refrein-couplet-refrein-couplet (etc.) en bij het ene doe je altijd dezelfde pasjes, maar bij de andere doe je steeds iets anders. Ben je aan het eind van de rij beland (je schuift steeds een plek op), dan steek je er weer terug in maar zijn de rollen omgedraaid en doe je dus de pasjes in de tegenovergestelde volgorde ten opzichte van het danspaar naast je. Die omschakeling is echt ontzettend moeilijk als je ook nog moet bedenken welke pasjes ook alweer aan de beurt waren! :-O

Maar goed, ik heb nu in ieder geval een voorsprong op degenen die de dansworkshop nog niet hebben gevolgd, dus mijn personage zal geen al te grote flater gaan slaan ter plekke. En het was superleuk om te doen! Walsen in hoepelrok is heerlijk, want je lijkt echt over de vloer te zweven omdat je voeten niet te zien zijn en je sleept al die stof heel zwierig achter je aan.

Ik heb er helemaal zin in! Maar argh, nog maar drie weken om die baljurk af te krijgen! Paniek!! :-O

Gerelateerde posts

One comment

  1. De generaal says:

    Ook voor de mannen was het heel fijn om alvast te kunnen oefenen met een moeilijke jurk ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.