Wc-waarschuwingen

Toen we naar ons huidige kantoorpand verhuisden, maakte ik van papier een soort indicatoren om aan te geven of het toilet bezet was. In al zijn wijsheid had iemand namelijk besloten dat het op kantoor niet nodig is om dit te weten en dat je maar gewoon aan de deur moet rammelen. Superirritant natuurlijk als je degene bent die op de pot zit.

Wonder boven wonder hebben ze het een jaar volgehouden! Maar recentelijk zijn die papiertjes toch verwijderd, omdat de sloten werden gerepareerd. Een van de sloten deed het niet goed en een ander stond niet goed afgesteld (het lijntje op het slot stond precies in de tegenovergestelde richting als die van de andere, waardoor je al helemaal niet meer wist welke richting nou ‘open’ en ‘dicht’ impliceerde). En tijdens die actie hebben ze mijn maaksels er af gehaald.

Maar zelfs toen alle lijntjes dezelfde kant op wezen, onthielden mijn collega’s niet of dat betekende of het toilet bezet was of niet. Met als gevolg dat er wederom iedere keer dat je op het toilet zat, iemand aan de deur rammelde.

Okee, dan regel ik het wel weer. Nu met een verbeterd model papieren interface.

There, I fixed it. We kunnen weer rustig op de pot zitten.

Gerelateerde posts

4 comments

 1. Lenny says:

  Collega toen ze me de dingen zag ophangen: “Goed bezig Lenny! Ik vind het ook z├│ vervelend als er aan de deur wordt gerammeld terwijl ik er op zit!”

  Andere collega: “Lenny, kunnen we even buiten wandelen? Er zit me wat dwars en ik wil er graag met je over praten.”
  Waarna bleek dat ze mijn actie enorm betuttelend vond en van mening was dat we mensen zelf moeten laten nadenken over of ze al dan niet een deur proberen en dat ze maar moeten leren wat de streepjes betekenen.

  Het maakt de tongen iig flink los hier… :-O

 2. Annet says:

  “Kunnen we even praten” is altijd zo’n heerlijk doem-gevoel oproepende zin. Gaan we uit elkaar? Ben je terug in de kast geduwd door je man? Wil je stiekem je blonde snor laten staan? Oh, je hebt last van mijn knutsels. Jammer dan. Ik heb er last van als iemand aan de pleedeur loopt te rommelen.

 3. Brenda says:

  Yay voor kantoorverbeteringen! Ik heb hier een status-schuifje op de vaatwasser gemaakt (papiertje met 3 statussen en een verschuifbare paperclip) om aan te geven of de vaatwasser vies/schoon is en in geval van vies of er nog wat bij kan. Werd hier wel gewaardeerd, overigens.
  Soms moet je ‘betuttelend’ zijn als mensen te dom of onverschillig zijn om iets te leren (of gewoon goed te kijken) en je er wel last van hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.