Victoriaanse accessoires!

Yay, mijn online bestelde items arriveerden gisteren! Samen met het spul dat ik vrijdag in de stad kocht, ben ik bijna compleet wat betreft Victoriaanse accessoires!

Ze zijn overigens niet alleen voor Orenda, maar ook voor Dancing at the Darcy’s – een ander Victoriaans LARP-evenement dat in oktober plaatsvindt. (Ik negeer nog even dat ik nog moet beginnen aan de baljurk daarvoor…)

Het parasolframe ga ik zelf bekleden met stof en kant. Want uiteraard zijn de kant-en-klaar (pun intended) te bestellen Victoriaanse parasolletjes niet bijzonder of authentiek genoeg voor mijn smaak. ;-) Ik ga ook kijken of ik de stok kan verlengen en er zo’n dubbelklap-exemplaar van kan maken.

Naast de waaier en parel-oorhangers, heb ik vooral gezocht naar dingen voor mijn haar. Kleding regelen is voor mij geen probleem, maar het idee van iets met mijn haar moeten doen, daar krijg ik slapeloze nachten van! Mijn haar is namelijk heel moeilijk op te steken. Het is fijn en stijl, wat betekent dat wat je er ook mee doet, het na een uur is uitgezakt. Vraag maar aan mijn moeder en mijn kappers. Ook heb ik dun haar: meer dan één lullig vlechtje krijg ik er echt niet uitgeperst (en het wordt ieder jaar dunner…). Ik ben dan ook heel onervaren in mijn haar opleuken, omdat ik het al lang geleden heb opgegeven. Maar in de Victoriaanse tijd was het een absolute no-no om als vrouw je haar los te laten hangen. In tegendeel: hoe meer vlechtjes, bloemetjes, lintjes etc. je er in kon frotten, hoe beter.

Wel een geluk: ook Victoriaanse dames hadden uiteraard niet allemaal een volle, lange bos haar. Dus het gebruik van nep-haar is zeer zeker historisch correct! Okee, zij gebruikten haar van overleden mensen, mensen die hun haar doneerden, of spaarden zelf een bos bij elkaar door jaren lang hun borstels uit te plukken, maar ik vind dat ik best synthetische haarstukjes mag gebruiken. Dus zet ik voor de chiquere gelegenheden mijn troef in: het gekrulde stukje nephaar, dat ik alleen maar met kammetjes en een aantrekkoordje om een knotje hoef te bevestigen! Ik ben echt superblij met deze vondst (via Etsy) en ik heb gelukkig ook goed gegokt wat betreft kleur, want hij match behoorlijk goed met mijn eigen haar.

(Over twee maanden is mijn pony hopelijk lang genoeg geworden om ‘m helemaal bij de rest van mijn haar te kunnen stoppen. Jawel, ik laat het ding bewust groeien tot en met oktober – je moet wat over hebben voor je hobby…)

Van de vlechten-aan-elastiek ga ik proberen zelf zo’n knot-kapje te maken, dat ik lager op mijn hoofd kan dragen voor minder chique gelegenheden (lees: niet het bal op Dancing at the Darcy’s, maar bijvoorbeeld een tochtje door een konijnenhol waarbij die mooie krullen gevaar gaan lopen. Pruiken en haarstukjes mooi houden tijdens een LARP is een uitdaging! En voor mij zelfs meer dan bewegen in een hoepelrok.).

Nu nog mooie witte handschoenen vinden. Het perfecte exemplaar kwam ik vrijdag al tegen in een vintage winkel in Nijmegen, maar ze waren helaas een maat te klein. :-( So the quest continues!

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.