Chemise

Geen rotklusje ditmaal, enkel een klusje dat ik erg lang had laten liggen.

Tot nu toe droeg ik onder mijn Victoriaanse kostuums gewoon moderne shirtjes als onderkleding. Maar eigenlijk hoor je er een chemise (onderjurk) onder te dragen. Ik besloot om er eindelijk eens eentje te maken voor het eerstvolgende Victoriaanse LARP-evenement – degene waar ik ook al de polonaise jurk voor gemaakt had.

Helaas is dat evenement echt geplaagd door onheil. Vanwege corona werd het verzet van mei naar oktober, en een paar weken geleden kregen we bericht dat het voor onbepaalde tijd was uitgesteld, aangezien de locatie (waar het hele plot omheen was geschreven) was afgebrand! :’-(

Maar goed, ik ga toch gewoon door met naaien, dus mijn chemise is nu ook af!

(Kijk ma: met kantjes! ;-) )

Ik moet bekennen dat ik er niet echt onderzoek naar heb gedaan, dus of dit model authentiek Victoriaans is weet ik niet.

Bestede tijd: 7 uur en 3 kwartier (Het kostte me nogal wat trial-and-error om het patroon voor de mouwtjes goed te krijgen; ik heb alles zelf getekend.)
Kosten: €10,80 (Ongeveer 1,5 meter stof á €5,- (over van de petticoat) en €3,30 voor het opengewerkte kant en het lint. De kant langs de hals en mouwtjes komt uit mijn voorraad.)

Gerelateerde posts

2 comments

  1. Boukje says:

    Wat een schatje! 😍
    (Als je een keer op zoek bent naar authentieke bronnen over dit soort kleding, ik weet er wel een paar voor je ;)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.