Rendiergeweidiadeem

Morgenmiddag is de kerstbijeenkomst met aansluitende borrel op ons werk. De meeste collega’s kleden zich dan extra feestelijk. Uiteraard wil ik niet voor hen onderdoen. Maar waar haal ik last-minute zo’n diadeem met rendiergewei vandaan? :-P

Op de kerstmarkt in Valkenburg verkochten ze ze niet. Kruidvat had ook niks. De Zeeman had er nog ééntje liggen maar die was voor kinderen (hele jonge, dus zelfs voor mijn hoofdje te klein) en extreem lelijk. En bij andere winkels kom ik voor morgen niet meer in de buurt, of ik moet er speciaal voor omrijden. Natuurlijk kon ik via internet wat bestellen maar dan betaal je verzendkosten en dat was het ding me niet waard.

Dus flanste ik gisteravond zelf wat in elkaar. Net zo makkelijk.

De vorm schetsen op papier, op dubbelgevouwen stof (restje uit mijn voorraad) leggen en dat 2x uitknippen.
Om een diadeem die ik nog had liggen heen vouwen, aan één kant vast dichtnaaien (met de hand; als je aaibare stof gebruikt vallen de draadjes weg in de fluf) en stevig opvullen met vulspul of gewoon watten.
Helemaal dichtnaaien (tot strak tegen de diadeem aan) en alles herhalen voor het tweede gewei-deel. Klaar!

Ik ben klaar voor de kerstborrel! B-)

Gerelateerde posts

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.