Cirque Noir aankopen

LARP is een dure hobby, weten alle LARP-ers en mijn bankrekening. Nou maak ik zelf mijn kostuums, wat enerzijds geld scheelt omdat de outfits die ik draag erg veel geld zouden kosten om kant-en-klaar aan te schaffen of op maat te laten maken, en anderzijds geld kost omdat mijn kostuums doorgaans een stuk fancy-er zijn dan het spul dat je in de kringloopwinkel kunt scoren.

Maar naast de outfit zijn er nog de accessoires. Voor Moresnet had ik een belachelijke hoeveelheid geld uitgegeven aan dingetjes die bij mijn rol horen: van papieren mappen tot een handtas, maar ook een authentieke bril, een wapenstempel en een pen.

Voor Cirque Noir, dat in mei is en zich afspeelt in 1927, heb ik me meer ingehouden. Niet eens zo zeer wat betreft het aantal accessoires, maar vooral qua kosten: ik heb veel minder semi-historisch correct spul gekocht; vooral dingen die er voldoende op lijken (“Het is geen re-enactment, het is geen re-enactment, het is geen re-enactment…” *herhaal mantra tot in den treure en geloof het dan nog steeds niet*). Maar toch heb ik superveel leuke dingetjes weten te scoren!

Ik zou een (voormalig) dierentemmer in een circus gaan spelen, dus vond ik dat ik nodig had:

  • Twee zwepen: een nepleren van Partywinkel.nl (€8,20) en een ‘longeerzweep’ van Decathlon.nl (€7,99). In eerste instantie zocht ik op Marktplaats naar een goedkope tweedehandsversie. Maar die waren nauwelijks goedkoper of zelfs duurder dan die van de Decathlon. Dan maar geen fancy leren handvat, polyester is ook goed. Het kostte alleen wat ruzie met PostNL om het enorm lange ding geleverd te krijgen (hoewel hij in theorie natuurlijk gewoon door de brievenbus zou moeten kunnen :-P ).
  • Een hoelahoep-hoepel van Decathlon.nl (€6,99). Ook hiervoor keek ik eerst op Marktplaats, in de hoop er een mooie oude houten hoepel te vinden. Niet dus, of heel duur, of niet in de buurt om op te halen. En gewone hoelahoeps waren in maatje kind, dus ongeloofwaardig dat een tijger er doorheen past. Maar weer bracht Decathlon uitkomst met dit maatje Extra Large. Hij is weliswaar van zeer niet-historisch correct blauw kunststof, maar dat was makkelijk op te lossen met wat stof: schuin van draad knippen, reepjes aan elkaar stikken en wikkelen maar!
  • Een jaren ’20 pruik via Bol.com (€27,92). Hoezee, ik hoef me eindelijk eens geen zorgen te maken over hoe ik in godesnaam een historisch verantwoord kapsel creëer met mijn onmogelijke haar! En die pruik ziet er lang niet zo nep uit als ik vreesde! \o/
  • Laarzen die tot boven de knie komen, van Zalando (€24,95). De perfecte aanvulling op mijn kostuum, want ze lijken heel goed op wat mijn grote voorbeeldpersonage destijds droeg! Ik had niet verwacht dit soort schoenen te kunnen vinden, laat staan voor een acceptabele prijs, dus ik had al plannen gemaakt om zelf laarzenkappen van leer te maken. Maar ik had geen lappen leer meer liggen die groot genoeg waren. En leer is enorm prijzig. Toen vond ik deze belachelijk goedkope exemplaren (van nepleer uiteraard), die ook nog eens perfect bleken te passen. Hoezee!

Ik was echt superblij met mijn aankopen! Maar toen ontving ik mijn rolbeschrijving. Ik wist al dat ik een ‘voormalig’ dierentemmer was en dat ik worstelde met mijn nieuwe rol in het circus, omdat mijn tijger was overleden. Dat stond in de bevestigingsmail die we ruim op tijd hadden ontvangen (een maand geleden), zodat we vast aan de slag konden met ons kostuum en eventuele act. Ik had daaruit begrepen dat ik nog zoekende was naar die nieuwe rol. Ik wist dus wel dat ik mijn hoepel en zwepen niet actief kon gaan gebruiken (al was het alleen maar omdat ook een bijbehorende tijger aanschaffen niet echt een optie is), maar er een beetje sip mee rondslepen om de sfeer neer te zetten kon natuurlijk wel.

Maar toen een paar dagen geleden de uitgebreide rolbeschrijving werd toegestuurd, stond daar ineens in dat ik al een nieuwe functie hád! En iets compleet anders dan dierentemmer! Oh… hadden ze die nieuwe rol er niet bij kunnen vermelden toen ze zeiden dat ik met het kostuum aan de slag kon…? :-(

Dat kostuum vordert namelijk ook al behoorlijk, en ook daar heb ik al flink wat geld aan uitgegeven. Dat was dus even een flinke domper. Hopelijk kan ik de rol zo insteken dat ik toch nog een dierentemmer-outfit aan kan, want ik ben echt niet van plan om dit weg te gooien en iets anders te gaan naaien. Ik denk dat het wel moet lukken, maar ik wacht nog op feedback van de spelleiding. Tot die tijd ga ik maar gewoon door met naaien… alleen een stuk minder enthousiast over mijn aankopen dan voorheen.

Gerelateerde posts

One comment

  1. Afke says:

    Nou ja zeg, dat hadden ze inderdaad wel even kunnen doen? Kun je ze jouw nu “overbodige” accessoires niet laten terugbetalen ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.