Indiana Jones filmdag

Ik organiseer weliswaar niet meer structureel in oktober mijn jaarlijkse filmdag, maar dat wil niet zeggen dat ik géén filmdagen meer organiseer.  :P  Vorig jaar zag ik een gelegenheid om een James Bond-filmdag te plannen vanwege een LARP, en aangezien recentelijk een nieuwe Indiana Jones-film in de bios is uitgekomen, leek me dat een uitstekende reden om een filmdag in dat thema te organiseren!

Het ding is natuurlijk wel dat een film niet eeuwig in de bioscoop draait, dus het werd een relatief korte-termijn planning. En dan krijg je te maken met de dramatische agenda’s van mijn vrienden. Soort zoekt soort, dus ik ben écht niet de enige die altijd vol zit! Na een animo-check kreeg ik dus vooral veel ‘ik zou heel graag willen maar…’-reacties, aangevuld met ‘ik kom misschien’ en ‘ik kan overdag niet maar wellicht sluit ik ‘s avonds in de bios aan’.

33 Mailtjes (!) plus diverse appjes en Facebookberichtjes later had ik een datum, één persoon die overdag de oude vier films met me mee zou kijken, en vier mensen die ‘s avonds mee gingen naar de bioscoop.  :roll: Maar hee – da’s nog steeds vele malen gezellig dan in je eentje kijken, dus hoezee!  :)

En gezellig was het! Uiteraard kon ik het niet laten om arretjescake en knakworstjes in bladerdeeg te maken en dus waren er genoeg snacks om een heel weekend op te overleven. (*burp*) Het avondeten hebben we dan ook maar beperkt tot een kom tomatensoep…

Omdat we pas om half 1 konden beginnen, hebben we maar 3,5e film gered voordat het tijd was om naar de bios te vertrekken, maar dat gaf niet echt. We hebben genoeg kunnen opfrissen om ‘s avonds diverse referenties naar de oude films te kunnen herkennen in de nieuwe. (Gelukkig ontbraken de dramatisch gillende vrouwen :roll: ). De nieuwe film was verder niet heel bijzonder, maar dus wel lekker old-school Indiana Jones zoals Indiana Jones moet zijn: nazi’s als bad guys, lange achtervolgingsscènes, mysterieuze geschriften, bovennatuurlijke krachten, enge beestjes in stoffige oude locaties, en een geheel gebrek aan respect voor het intact laten van archeologische vondsten.  :lol: Al liet Indy de meeste actie ditmaal over aan zijn partner in crime grave robbery archeologie, want zowel zijn personage als Harrison Ford is natuurlijk inmiddels niet meer de jongste.

Na afloop van de film was het bijna middernacht, maar nog steeds niet gedaan met de fijne dag, want ik had besloten om met mijn vouwfietsje terug te fietsen van de bios in Lent naar Dukenburg. Dat is een rit van drie kwartier, maar na een hele dag zitten en vreten leek een beetje beweging me wel een goed plan. En wat was dat een heerlijke fietstocht, in enkel mijn zomerjurkje door het donker tijdens een zwoele zomernacht! <3 Toen ik over de Waalbrug fietste, zag ik de prachtig verlichte skyline van Nijmegen over het water, die nog eens extra mooi was gemaakt vanwege de aankomende Vierdaagsefeesten. Bovendien wordt op zo’n afstand extra duidelijk hoe goed Nijmegen haar fietspaden op orde heeft: je kunt superefficiënt naar alle kanten van de stad komen terwijl je voornamelijk door het groen fietst in plaats van direct langs autowegen! Ik hou van Nijmegen. En van mijn gezellige vriendjes! <3

De foto doet het uitzicht geen recht, maar ik <3 ‘Havanna aan de Waal’!

Gerelateerde posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.